-->

5. juli 2021

Icelandair øker kapasiteten fra Oslo

Øker kapasiteten mellom Norge og Island (Wikimedia)

Til tross for at reiselivet fortsatt preges av stor usikkerhet planlegger Icelandair sensommeren med stor optimisme. Flyselskapet vil skalere opp til fire fly ukentlig Norge - Island fra midten av juli.
annonse


Island er blant de landene som er grønne på smittekartet til Folkehelseinstituttet, og etter en turisme i koronadvale er interessen for sagaøya stadig økende. Icelandair er optimistiske og justerer flyvningene til/fra Norge-Island kontinuerlig.

– Vi følger hele tiden med på reiserådene hos alle våre destinasjoner og justerer flåten og antall fly i tråd med det. Akkurat nå har vi to ukentlige avganger i uken, og vi håper på å doble antallet i midten av juli og øke til fem dager i august, sier Bjørn Tore Larsen, salgssjef for Icelandair i Norge.

Flyvningene fra juli skal etter planen gå torsdager, fredager, søndager og mandager.

Oslo - Reykjavik fra kr. 407,- én vei 

Økt etterspørsel
Etterspørselen etter reiser til Island økte etter nyheten om koronapass og at fullvaksinerte kan reise uten å måtte gå i karantene. Men nordmenn er fortsatt noe mer forsiktige i reiseplanene enn våre nordiske venner.

– Island har vært en trygg destinasjon ganske lenge, og nå ser vi at stadig flere ønsker å reise. Dette gjelder spesielt de som er godt voksne og ferdig vaksinerte. Samtidig ser vi at dansker og svensker booker mye mer enn det nordmenn gjør, så vi er fortsatt noe tilbakeholdne, sier Larsen.

En undersøkelse Pollstat nylig utførte for Icelandair viser at nordmenn flest planlegger å tilbringe ferien i Norge, mens Island og Danmark peker seg ut som favoritter blant de som ønsker å reise. 90 prosent prioriterer koronasituasjonen på destinasjonen i sitt valg av reisemål, og hele åtte av ti spurte vurderer eller har lyst til å reise til Island.

Håper på normalisering fra september
Larsen forteller at Icelandair håper på normalisering i trafikken og daglige avganger når det lakker mot høst.

– Vi merker at pågangen øker hver gang myndighetene viser positive signaler for å reise, og her har Island også fått drahjelp av Erna ved å bli nevnt som et sikkert valg. Fremover blir det viktig for oss å ha stor fleksibilitet, slik at de reisende føler at det er trygt å bestille. Så håper vi at reiselivet kan normaliseres utover høsten, sier Larsen til slutt.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart