-->

24. januar 2022

Air Leap går i rekonstruksjon

Går i rekonstruksjon og innstiller alle avganger (Erik Glimvik/ Air Leap)

Styret i Air Leap Aviation AB har besluttet å gå i rekonstruksjon* og samtidig innstille all ruteflyvning fra og med 24 januar 2022, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Hovedårsaken til at vi har tatt denne beslutningen, er at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre med det materiellet og de forutsetninger vi har i dag. Selskapet har holdt operasjonen gående de siste to årene under covid-19 med begrenset støtte fra det offentlige i Sverige.

Air Leap har levert og opprettholdt viktig infrastruktur under pandemien, som vi mener burde vært gitt mer støtte til når man tenker på de omfattende restriksjoner som vår bransje har opplevd.

– Vi beklager de ulempene dette vil medføre for kundene som har kjøpt billetter med selskapet etter den 24. januar. Samtlige kunder bes følge med på selskapets hjemmeside for nærmere informasjon de neste dagene, opplyser selskapet.

Air Leap flyr ruter i Norge, Sverige og Finland. Her hjemme flyr de en kommersiell rute mellom Oslo og Ørland, samt en såkalt FOT-rute (Forpliktelse til Offentlig Tjenesteyting) mellom Oslo og Røros.

Selskapets rutenett før rekonstruksjon (Skjermdump Facebook)


*Rekonstruksjon innebærer at en bedrift forhandler med alle kreditorer om en samlet ordning, for å rydde opp i gjeldssituasjonen. En typisk rekonstruksjon går ut på at gjelden blir redusert og at betaling blir utsatt, slik at hele eller deler av virksomheten kan fortsette i stedet for å gå konkurs.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart