-->

11. januar 2022

Nå må alle betale for bruken av bio-drivstoff

Nå må alle betale for bio-drivstoff hos KLM og Air France (KLM)

KLM og Air France har fra mandag lagt til et gebyr på flybillettene for selskapenes bruk av bio-drivstoff. Gebyrene varierer fra 1-4 euro, og alle må betale, enten du vil eller ei.
annonse


Fra mandag har både Air France og KLM lagt til gebyret "Sustainable Aviation Fuel (SAF)" på alle billetter med avgang fra Frankrike og Nederland. Det betyr at alle passasjerer vil ha en mer bærekraftig reise, og bruken av SAF vil øke betydelig, med målet om å redusere CO2-utslippene.

Air France og KLM er overbevist om at bruken av sustainable aviation fuel (SAF) vil være en av de viktigste driverene til å nå målet om CO2-nøytrale flyvninger innen 2050, ved at denne type ikke-fossilt drivstoff kan redusere de totale utslippene fra luftfarten med opptil 80 % gjennom hele produksjonssyklusen.

 - I dag dekker produksjonen av SAF kun 0,1% av det totale drivstofforbruket til luftfarten. Vi er helt nødt til å øke bruken av SAF, og derfor innfører vi nå en gradvis innfasing av SAF på alle våre flyvninger fra Frankrike og Nederland fra og med januar 2022.

 - Ettersom majoriteten av alle reisende med Air France og KLM enten har en stopp eller er i transitt i enten Frankrike eller Nederland, er vi glade for å kunne tilby våre reisende et mer bærekraftig produkt. Sammenlignet med tidligere år vil gruppen doble den totale bruken av SAF i 2022 sier Gijs van Popta, General Manager for Air France og KLM i Nordeuropa, i en pressemelding.

Fra og med i dag vil Air France og KLM inkludere SAF i prisen på sine billetter – et fullt ut transparent bidrag dedikert til å kjøpe SAF – for igjen å øke hastigheten ytterligere mot en mer bærekraftig luftfart. Tillegget vil gjelde på alle flyvninger med avreise fra, eller transitt i, Frankrike og Nederland og vil ligge på €1 per flyvning innen Europa og opp til €4 på interkontinentale flyvninger i økonomiklasse.

 - Samtidig som vi legger til SAF på alle våre billetter, vil vi nå også kunne tilby våre reisende, som kjøper sine billetter på våre hjemmesider, muligheten til å redusere sine CO2-utslipp ved å kjøpe enda mer SAF for sin flyvning. Det betyr at hver enkelt selv kan velge hvor bærekraftig man ønsker å fly. Vi vet at det er en stor etterspørsel for en mer bærekraftig måte å reise med fly på, og vi er overbevist om at våre reisende vil sette pris på denne muligheten til å legge til så mye SAF man ønsker,» sier van Popta.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart