-->

25. juni 2022

Svalbard neste ut for Flyr ?

Skal det ferske flyselskapet sette kursen mot Svalbard? (Flyr instagram)

Siden Flyrs oppstart for et år siden har det kommet mange ruter til populære destinasjoner i Europa, og ikke fullt så mange innenlandsruter.
Nå er det ting som tyder på at Longyearbyen på Svalbard kan være neste Norgesrute.Til onsdag er det et år siden Flyrs første flight fra Oslo til Tromsø, etter det er det kommet mange ruter til populære sommer- og vinterdestinasjoner i Europa.

Rutetilbudet innenlands går til seks byer fra Oslo, den syvende er Kristiansund som nylig ble lansert, og som starter opp i september.

Ting kan tyde på at en åttende Norgesrute kan være på vei fra Oslo lufthavn til Longyearbyen på Svalbard.

I forbindelse med at selskapet så smått begynner å legge ut noen av sine vinterruter for salg, dukket Longyearbyen lufthavn opp som en destinasjon fra Oslo. Siden denne ruten ikke er offisielt lansert eller noen billetter er lagt ut for salg, vet vi minimalt om tilbudet.

Men kommer Svalbard på rutekartet kan den nok kalles selskapets mest eksotiske rute, et sted også mange nordmenn drømmer om å reise til, spesielt for naturopplevelsene.

Flyplassen
I 1967 ble SAS tildelt konsesjonen på alle ruter til og fra Svalbard. Braathens SAFE vant denne i 1968, og trafikken økte ytterligere på begynnelsen av 1970-tallet, og det ble da installert et permanent lysanlegg på flyplassen. Tidligere lyste man opp rullebanen med gasslykter og frontlyktene på flere biler. Første nattlandingen på flyplassen skjedde i 1965. Terminalbygget var nytt i 2007. Lufthavnen har i dag status som verdens nordligste med regulær rutetrafikk.

Russiske Aeroflot startet i 1973 flygninger fra Moskva til Svalbard, en rute som ble hyppig brukt av innbyggerne i den russiske gruvebyen Barentsburg på Svalbard, kan wikipedia fortelle.

SAS har i dag faste ruter fra både Oslo og Tromsø til Longyearbyen. Norwegian startet en sommerrute i 2008, men var ikke fornøyde med passasjertallene, så de trakk seg ut, og kom ikke tilbake før i 2013 med en helårsrute.

Kanskje kommer Flyr som det tredje norske flyselskapet til øya om kort tid?

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart