-->

28. juli 2022

Norse og Norwegian inngår samarbeid

Norse Atlantic Airways inngår samarbeid med andre flyselskap (Osloairports.com)

Norse og Norwegian inngår et distribusjonssamarbeid som gjør det mulig for kundene å bestille videreforbindelser i rutenettet til begge selskapene i Europa og USA i én og samme transaksjon.


 – Denne avtalen er en vinn-vinn for kundene og for Norwegian. For kundene er dette en god nyhet fordi dette knytter våre flyreiser i Europa sammen med Norse sine destinasjoner til og fra USA. 

Plattformen finner gode videreforbindelser og sikrer reiseruten. Samtidig er målet å få flere kunder som flyr langdistanse inn vårt rutenett, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Plattformen som binder selskapene sammen driftes av det islandske selskapet DoHop. Deres integrasjonsteknologi søker frem og knytter sammen reiser fra flere flyselskaper, og setter sammen den mest tidseffektive og konkurransedyktige reiseruten.

For Norwegian betyr det at flyvninger i Norge, Norden og Europa knyttes til destinasjoner i USA, og motsatt at destinasjoner i USA knyttes til Norwegians rutenettverk i Europa.

EasyJet og Spirit
Norse inngår et tilsvarende samarbeid med Europas nest største lavprisselskap, britiske EasyJet, og amerikanske Spirit Airlines. 

EasyJet vil mate sine passasjerer inn til London Gatwick, dit også Norse skal fly, mens Spirit vil frakte Norse sine passasjerer videre inn i USA, blant annet til Karibien.

Ikke gjennomgående billetter
Norse påpeker at dette ikke gir salg av gjennomgående billetter. Passasjerer må selv plukke opp bagasjen på flyplassen de mellomlander og sjekke den inn med neste selskap. Samt forholde seg til toll- og innreisemyndigheter. Norse sier passasjerene må beregne minimum 2.5 timer mellom flygningene. 

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart