-->

19. juli 2022

SAS-streiken er avsluttet

SAS streiken er avsluttet (Wikimedia)

Etter 15 dager med streik har SAS og SAS Scandinavias pilotforeninger avsluttet meklingen. Partene er blitt enige om nye 5,5-årige tariffavtaler og flyvningene som SAS Scandinavia driver vil bli gjenopptatt i henhold til ordinære trafikkprogrammer så snart som mulig.


Etter mange og lange forhandlinger, samt full forvirring i går kveld om streken var slutt eller ei, bekreftet selskapet og pilotforeningene i natt at en avttale var skrevet under og at streiken er slutt.
Jeg er glad for at vi nå er blitt enige med alle de fire pilotforeningene i SAS Scandinavia og at streiken er avsluttet. Endelig kan vi gjenoppta vanlig drift og fly våre kunder på deres etterlengtede sommerferier. Jeg beklager dypt at så mange av passasjerene våre har blitt berørt av denne streiken, sier Anko van der Werff, konsernsjef og administrerende direktør.

Den 5,5-år lange avtalene mellom SAS og SAS Skandinavias pilotforeninger utgjør en viktig del av SAS sin omfattende spareplan "SAS FORWARD", fordi avtalene gir den stabilitet og forutsigbarhet som potensielle investorer krever.

Avtalene inkluderer kostnadsbesparelser i tråd med målene satt i SAS FORWARD-planen om pilotenes vilkår og betingelser, og SAS tar et viktig skritt nærmere å nå det overordnede målet i planen på 7,5 milliarder svenske kroner i årlige kostnadsbesparelser.


Kort fortalt betyr avtalene økt produktivitet for SAS Scandinavia-pilotene samtidig som de gir økt fleksibilitet i sesongproduksjonen. Vilkårene i avtalen gir også en redusert enhetskostnad for SAS Scandinavia-pilotene.

Til slutt har SAS forpliktet seg til å gjenansette 450 piloter med gradvis opptrapping til heltid i takt med oppskaleringen av luftfartsvirksomheten frem til 2024.

Vil ta et par dager å være i full drift igjen
Etter over to uker med streik, er det en stor logistikkoppgave som venter. Flyene har stort sett stått parkert i Oslo, Stockholm og København, i tillegg skal alt mannskap tilbake på jobb. Både fly og besetningen skal fraktes til de destinasjonene flyet skal starte, det gjelder både for ordinære ruter, og de avtalene SAS har med charterselskapene.
 
Mye av trafikken vil være i gang igjen i løpet av det første døgnet, så kan det gå enda et par døgn før all trafikk går som normalt. Rutene til Asia og USA vil trolig være de som kommer sist i gang.

Har du oppdatert kontaktinformasjon?
SAS ber alle om å møte opp som vanlig hvis du ikke hører noe fra flyselskapet. Blir det forandringer i planene for din flight, vil du bli kontaktet på sms, og/ eller epost av SAS, de er derfor viktig at du har oppdaterte kontaktopplysninger i profilen hos SAS, så du mottar all den informasjonen du eventuelt får fra flyselskapet.

Her sjekker du all annen trafikk på Gardermoen  og på Torp.

SAS streiken har var i 15 dager, og har kostet 100.130 milloner kroner hver dag.
Ca 3.700 fly har vært innstilt, noe som har rammet omlag 370.000 passasjerer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart