-->

6. august 2022

En god sommer på Torp

Over 200.000 reisende på Torp i juli (Sandefjord lufthavn)

Trafikken fortsetter å øke på Sandefjord lufthavn I juni reiste 176 944 passasjerer til/ fra flyplassen, mens det i juli reiste hele 201 016 passasjerer til/ fra Torp.


Innenrikstrafikken var på 30 630 i juni mens den var på 26 688 passasjerer i juli. Utenrikstrafikken utgjorde 146 314 i juni og hele 174 328 i juli.

 - Trafikken har vært over all forventning. At vi skulle nå 200 000 passasjerer i juli turte vi nesten ikke å drømme om.  

 Markedssjef på Torp,Tine Kleive-MathisenMiddelhavet og Nord-Norge
- Det er veldig tydelig at nordmenn har vært sulteforet på å reise etter to år med restriksjoner og at gode ferieopplevelser har vært en prioritet denne sommeren. Det har vært svært stor etterspørsel og pågang på rutene til Spania, Italia, Frankrike, Storbritannia og Hellas, men nordmenn har også fortsatt å reise innenriks for å oppleve vårt vakre Nord-Norge. Rutene til Bodø og Evenes har nemlig merket stor pågang.

Tjent på SAS-streiken
SAS-streiken tidligere i sommer har nok også gitt oss på Torp ekstra trafikk i juli, da en del reisende har vært desperate og funnet utradisjonelle reiseruter rundt i Europa for å komme fram til sitt feriemål etter at reisen med SAS ble kansellert.

Turister til Norge
Det er også gledelig å se at turistene igjen strømmer til Norge via Torp kan markedssjefen fortelle.

 - De kommer fra Italia, Nederland, Storbritannia, USA, Østerrike, Polen samt fra andre regioner i Norge både for å oppleve Vestfold og Telemark, Oslo eller som del av en rundreise videre rundt i Norge.

Mindre trafikk framover
Det har rett og slett vært en fantastisk god sommer på Torp der vi ser at ting er i ferd med å normalisere seg slik det var før pandemien. Juli er den måneden i året med høyest trafikk og vi forventer nå litt lavere trafikk fremover, men fortsatt på et høyt nivå sammenlignet med de siste to årene, sier en meget godt fornøyd Kleive-Mathisen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart