-->

25. september 2022

Verdens beste flyselskap for syvende gang

En gammel traver på Gardermoen er kåret til verdens beste flyselskap - igjen (Qatar Airways)

Qatar Airways, som i år feirer 25 år på vingene, ble denne uken kåret til verdens beste flyselskap, for syvende gang på elleve år. Ingen andre flyselskap kan vise til en tilsvarende vinnerrekke.


Det er analyseselskapet Skytrax som fredag delte ut prisen Årets flyselskap til jubilanten Qatar Airways, flyselskapet tok også med seg tre tilleggspriser, inkludert Verdens beste businessklasse, Verdens beste loungeservering i businessklasse og Beste flyselskap i Midtøsten. Qatar Airways har blitt kåret til 'Årets flyselskap' i 2011, 2012, 2015, 2017, 2019, 2021 og nå i 2022.

De prestisjetunge Skytrax-prisene for 2022 er ettertraktet i bransjen på grunn av deres rykte som målestokken for fortreffelighet og utmerkelse. Qatar Airways hjemmeflyplass og knutepunkt, Hamad International Airport, ble også nylig kåret til verdens beste flyplass 2022, og tok hjem prisen for andre år på rad, og sikrer at passasjerer kan slappe av og nyte flyreisene sine vel vitende om at de reiser med verdens beste flyselskap gjennom verdens beste flyplass.

Administrerende direktør i selskapet, Akbar Al Baker sier:
- Å bli kåret til verdens beste flyselskap var alltid et mål da Qatar Airways ble opprettet, men å vinne det for syvende gang og vinne tre ekstra priser er et bevis på alt det harde arbeidet til våre utrolige ansatte.

- Å vinne disse prisene i samme år som vi feirer vårt 25-årsjubileum er enda mer givende, og jeg vil rette en oppriktig takk til alle passasjerene våre som stemte på oss.

Skytraxkåringene, som er kjent som luftfartens Oscarutdeling, dekker perioden fra september 2021 til august 2022 med over 14 millioner kvalifiserte bidrag talt i resultatene, en periode da Qatar Airways økte sitt globale nettverk tilbake til over 150 destinasjoner. Flyselskapet ble også tidligere det første globale flyselskapet som mottok Skytrax COVID-19 Safety Rating i januar 2021.

Qatar Airways har fløyet mellom Oslo lufthavn og Doha i Qatar siden oktober 2011, og i en periode før pandemien satte inn, fløy de to daglige rundturer på ruten. Selskapet flyr nå daglig mellom de to hovedstedene, hele uken gjennom.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart