-->

4. oktober 2022

Widerøe kutter i tilbudet på Torp

Widerøe forventer et tøft marked fremover (Sebestian Føleide/ Widerøe)

Widerøe frykter en tøff høst og vinter. September satte ny passasjerrekord med 310.000 passasjerer, men markedsutsiktene er likevel langt svakere enn forventet og nå kommer rutekuttene.


Mens resten av Europa ser prisøkninger på flybilletter på opp til 10%, går det norske markedet i motsatt retning. Stor overkapasitet på norsk innlandsmarked gir økt prispress og redusert lønnsomhet. Dette kombinert med dempet generell etterspørsel etter flyreiser som følge av renteøkninger, økte energipriser og høy inflasjon gjør at Widerøe forventer et tøft marked fremover.
- Vi er ikke fornøyde med det vi ser i markedet fremover, sier Kommersiell Direktør i Widerøe Christian Skaug. Nedkjølingen i norsk økonomi er svært effektiv og ikke overraskende får dette også effekt på etterspørselen etter flyreiser.

- Det er spesielt blant ferie- og fritidsreisende vi har sett stor vekst etter pandemien. Når ser vi nedkjøling både blant ferie- og fritidsreisende samt tradisjonelle forretningsreisende. Vedvarende høy drivstoffpris og gjeninnføringen av Flypassasjeravgiften har økt kostnadene betydelig for flyselskapene, men i motsetning til resten av Europa gjør stor overkapasitet og tøff priskonkurranse på det norske innenlandsmarkedet det umulig å sende denne regningen videre til norske passasjerer, sier Skaug.

Som følge av bleke markedsutsikter tilpasser Widerøe kapasiteten og har allerede kuttet produksjon for vinteren tilsvarende ett fly fra og med oktober. Det forventes lavere etterspørsel og fortsatt høye drivstoffpriser utover høsten og gjennom vinteren.

Her er alle rutene ved Sandefjord lufthavn 

September kommer heldigvis også med gode nyheter. Samarbeidsavtalen med Norwegian er ferdigstilt og vi vil være klare på norsk innenriks allerede fra 25. oktober. Samarbeidet med Norwegian betyr at alle innenlands strekninger hos Norwegian kan kombineres med alle strekninger i Widerøe fra denne datoen. Videre jobbes det med at vi raskest mulig, og i løpet av høsten, også får knyttet oss til Norwegians utenlandsruter. Foreløpig kan kombinasjonsreiser med Widerøe og Norwegian kun bestilles på Widerøes plattformer.

- Dette er strålende nyheter for alle de som er avhengige av fly for å kunne leve og bo i Distrikts-Norge, sier Konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe. Våre kunder får over natten langt flere alternativer når de skal reise rundt om i Norge, og snart vil dette også gjelde Norwegians mange utenlandsdestinasjoner, avslutter han.

Disse Widerøerutene vil få færre avganger i vinter:
  • Tromsø – Bodø
  • Tromsø – Kirkenes
  • Trondheim – Ålesund
  • Trondheim – Tromsø
  • Trondheim – Evenes
  • Trondheim – Kristiansand
  • Sandefjord – København

Fra Sandefjord lufthavn er Widerøe allerede i nede i en kveldsavgang mandag til fredag mellom Torp og København, mens de også flyr en morgenavgang i helgene. Fra 3. november blir tilbudet kraftig barbert, da vil selskapet kun fly på torsdager, fredager og søndager med en enkel kveldsavgang.

En rask kikke på Widerøes innenriksruter fra Torp til Stavanger, Bergen og Trondheim, viser at det så langt er minimalt med kutt i dette tilbudet. Det blir en avgang mindre til Bergen og Trondheim på lørdagene denne vinteren, sammenlignet med dagens rutetabeller.

Venter du besøk? Sjekk ut ankomsttidene på Torp 

Visste du forresten at Widerøe også flyr direkte fra Oslo lufthavn til Bergen og Trondheim. Til Bergen flyr de en daglig avgang mandag til fredag og to på lørdager. Fra Gardermoen til Trondheim er det to direkteavganger mandag til lørdag og en på søndag. Det ser ikke ut til å være planlagt noen kutt i disse tilbudene nå.

Widerøe flyr også flere anbudsruter for staten, her er selskapet forbliktet seg til å fly x antall avganger på hver av destinasjonene, disse rutene er derfor "fredet" mot kutt, det er de kommersieller rutene som får tilbudet redusert.

Kilder: Widerøe, NRK, Google

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart