-->

11. november 2022

Croatia Airlines setter Split på rutekartet

Croatia Airlines skal fly fra Oslo til Split 📷 Alan Grubelić/ Croatia Airlines

Neste sommer utvider Croatia Airlines rutenettet sitt med fire nye sommerruter, en av dem er fra den kroatiske kystbyen Split, til Oslo lufthavn. Selskapets tidligere rute til Zagreb kommer ikke tilbake.


Croatia Airlines dukket for første gang opp på Oslo lufthavn med en rute til landets hovedstad Zagreb, i 2017. Denne fløy de hver sommer i tre år før både pandemien og dårlig likviditet i selskapet stoppet dem i fjor.

I februar i år begynte man planleggingen av hvilke ruter som skulle gjenåpnes etter to tøffe år, Oslo kom ikke tilbake på rutekartet denne sommeren, og nå er det klart at selskapet har fjernet ruten fra nettverket for godt.

Det som der i mot er klart er at de lanserer en ny rute fra den kroatiske kystbyen Split, til Oslo. Detaljene er ikke kjent enda, men det blir en sommerute med én til to ukentlige avganger.

Split er den nest største byen i landet, og den aller største blant byene langs Kroatias lange kystlinje.

Når flyselskapet starter sine flygninger tar de opp konkurransen mot både Norwegian og SAS, som sesongåpner sine flighter dit i mars og mai.

Gamlebyen i Split er helt bilfri

Split er som nevnt den nest største byen i Kroatia, og har hele 220.000 innbyggere. Hvis du velger å legge ferien din hit kan du kombinere storby, strender og vakker historie. Split er 1700 år gammel, men anser seg selv som evig ung. Sentrum av Split er faktisk helt bilfri, og man kan derfor vandre rundt til fots i stillhet uten bil støy.

Byen kan minne mye om Roma med sine gamle bygninger, pizzaer og tørkesnorer mellom husene.

Byens store stolthet er palasset Dioclatian som er oppkalt etter den romerske keiseren som grunnla byen.

Ellers byr Split på grønne turmuligheter, gode restauranter, livlige natteliv og strand etter strand i gåavstand fra sentrum.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart