-->

13. desember 2022

Planlegger rute til Rhodos

Skal trolig fly til Rhodos neste sommer 📷 Flyr/ Instagram

Flyr har flere ganger uttalt at de skal fly dit nordmenn vil om sommeren, nemlig til varmere strøk i Sør Europa. Nå ser det ut som Rhodos blir selskapets neste rute til Hellas, etter hovedstaden Athen og Thessaloniki.

Beliggende i Middelhavet/ Egeerhavet har Rhodos alltid vært et drømmemål for europeere om sommeren, nordmenn er intet unntak.

Øya er den største av i alt tolv større, og 150 mindre øyer som utgjør Dodekanesene. Rhodos By er regionhovedstaden for disse øyene, og ligger nord på selve Rhodos, som igjen ligger ca atten kilometer fra Tyrkia.

Sjarmerende parti fra gamlebyen i Rhodos by

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Rhodos har blitt så populær! Denne naturvakre øya byr på et frodig landskap med fjell, sitrusplantasjer og olivenlunder, og langs kysten ligger gamle byer, fantastiske strender og viker med krystallklart vann. Med plasseringen helt sør i Egeerhavet kan Rhodos skilte med flest soltimer i hele Hellas – og passende nok er Rhodos, i følge gresk mytologi, solguden Helios øy. Slik beskriver reiseselskapet Apollo øya for sine gjester.

Gjennomsnittstemperaturen på Rhodos er 23 grader i juni og 26 grader i juli og august.

Denne ruten er, som den planlagte ruten til London, ennå ikke lagt ut for salg i selskapets bokkingsystemer. Men det blir trolig oppstart 23. juni neste år, og det planlegges to ukentlige avganger fra Oslo lufthavn, hver torsdag og søndag.

Rhodos lufthavn som ligger 14 km sørvest for Rhodos by, og er den fjerde største i Hellas målt etter antall passasjerer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart