-->

15. februar 2023

Datatrøbbel setter Lufthansas fly på bakken

Datatrøbbel har rammet Lufthansa globalt 📷 Lufthansa

Onsdag ble flyselskapet Lufthansa rammet av datafeil som har berørt flyselskapets flyvninger over hele verden. Mange avganger er kasellert og folk sitter "Lufthansa-fast" i alle verdensdeler. Datterselskapene er også rammet.
annonse


Mens SAS ble rammet av et hacker-angrep mot selskpet tirsdag, skal problemene med Lufthansas datasystemer skyldes at en glassfiberkabel i Frankfurt er blitt kuttet over i forbindelse med bygging på jernbanen.

Dataproblemene har gjort at over 200 av Lufthansas flyvninger ble kansellert til og fra Frankfurt onsdag formiddag. Det førte til at mange som skulle reise, rett og slett ble sittende Lufthansa-faste både i Frankfurt, men også i resten av verden, da selskapets datasystemer heller ikke fungerte der.

Er flyet i rute? Sjekk statusen på Gardermoen 

Blant annet har det ikke vært mulig å gjennomføre hverken innsjekking eller ombordstigning.

Lufthansa er størst i Europa målt i antall fly, datterselskapene Swiss, Austrian Airlines og Brussels Airlines ble også rammet av kollapsen i datasystemet. Selskapets undeleverandører har hatt problemer, da deres systemer ikke har kommunisert med Lufthansas systemer.

Lufthansas fly har blitt omdirigert til andre flyplasser som Nürnberg, Köln eller Düsseldorf.

I tyskland er i utgangspunktet alle innenriksflyvninger kansellert resten av dagen, og de reisende blir bedt om å bruke tog.
annonse

Rammer også Gardermoen
På Oslo lufthavn har flyene til Lufthansa vært forsinket i alt fra 30 minutter til drøyt tre timer. Avgangen til Frankfurt klokken 18:25 er innstilt, det samme gjelder for ankomsten klokken 17:35. Men hold deg oppdatert på informasjon fra flyselskapet.

Feilene skal være rettet opp onsdag ettermiddag, men det vil føre til forsinkelser og innstillinger resten av dagen.

Telefonnummeret til Lufthansa på Gardermoen: +47 24 14 05 50

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart