-->

14. mars 2023

Icelandair: Satser stort i Norge, over 20 ukentlige avganger

Icelandair satser på Norge i 2023 med over 20 fly i uken

Nordmenn vil på tur til Island og Nord-Amerika, og med stadig nye destinasjoner forblir Icelandair med Island som mellomlanding den raskeste veien for nordmenn til Nord-Amerika.
annonse


– Vi opplevde veldig bra etterspørsel etter Islandsturer i fjor. Det er en helt annen verden nå etter to år med pandemi hvor flytrafikken nærmest var stillestående. Nordmenn vil ut og reise, og på tur til Island og Nord-Amerika. Vi ser også en økning av passasjerer som reiser med oss, som tar en mellomlanding på Island på vei til Nord-Amerika, sier Bjørn Tore Larsen, salgssjef i Icelandair.

Icelandair flyr fra Oslo og Bergen flere ganger om dagen og har til sammen over 20 fly i uken til Norge. Med mange destinasjoner i Nord-Amerika er Icelandair nordmenns korteste vei over dammen, og flyselskapet åpner stadig nye flyruter. I mai starter blant annet selskapet med flyvninger til Detroit i Michigan.

– Nordmenns favorittdestinasjoner i USA er New York, Seattle, Minneapolis og Boston, men det har også vært mange reisende på vår rute til Raleigh-Durham i Nord-Carolina, som vi startet i fjor. Mange av våre reisende drar dit på ferie og andre reiser for å besøke familie. Vi ser også en økning av turister den andre veien, de som ønsker å se Norge og ikke minst er det fortsatt stor interesse for norsk-amerikanere å finne sine røtter i Norge, forteller Larsen.

Jökulsárgljúfur - Nord-Island 📷 Shutterstock

– Mange av våre reisende til Island kjøper pakkereiser som gjør at de får oppleve alt Island har å by på. Nordmenn elsker alt fra å kjøre monstertrucker på islandske strender, til å kjøre snøscooter og oppleve nasjonalparkene. Vi nordmenn liker også å gå tur, og det tilbys fine dagsturer hvor man får se Islands vulkaner, fosser og den gylne sirkel. I tillegg vil mange nordmenn på spa når de først besøker Island, og både den blå lagune og Sky Lagoon er veldig populært, sier Larsen.

– Også Nord-Island begynner å bli en mer populær destinasjon, spesielt for de som har vært på Island før. Nord-Island er ikke så ulikt vårt Lofoten, med flotte fjell, daler, innsjøer og noe helt annet enn de store isbreene og svarte strendene sør på Island.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart