-->

16. mars 2023

Sjekk datoen på dette kortet før påskeferien

Skal du utenlands i påsken? Sjekk at dette kortet ikke er utgått på dato 📷 Illustrasjonsfoto

Påske i utlandet er populært, men pass på så du ikke reiser uten gyldig helsetrygdkort. Kortet er bevis på at du har rett på samme behandling som innbyggerne i landet du er på reise i.
annonse


- Kortet gjelder bare i tre år og mange har ikke tenkt på det siden før pandemien. Mange, mange tusen sitter med ugyldige kort. Bestill det nå hvis du trenger det i påsken, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Så lang er leveringstiden
Kortet er helt gratis, men det kan ta opptil ti virkedager før kortet havner i postkassen din.

- Da begynner du å få dårlig tid hvis du skal utenlands i påsken. Sjekk kortet ditt i dag, hvis du snart skal på tur i Europa, EØS eller Sveits, sier hun.

Hva trenger du kortet til?
- Kortet er bevis på at du har rett på samme behandling som innbyggerne i landet du er på reise i, sier Slettemoen.

Helsedirektoratet utsteder kortet til alle som er medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten her, i et annet EØS-land, eller i Sveits.

Bor du i Norge og skal på ferie i Norden trenger du ikke å vise helsetrygdkortet for å få medisinsk behandling. Tyrkia og den tyrkiske delen av Kypros er ikke i EØS, så her gjelder ikke kortet.

Kortet erstatter ikke reiseforsikring
Selv om du har orden på helsetrygdkortet ditt, trenger du likevel reiseforsikring.
- Helsetrygdkortet dekker ikke behandlingen du får på privat sykehus eller hos privat lege. Det dekker heller ikke hjemtransport hvis du trenger det etter sykdom eller ulykke, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

Unngå millionsmell
En fersk undersøkelse Norstat har utført for Frende viser at nesten 1 av 5 nordmenn har reist uten reiseforsikring.

- Hvis du trenger hjelp i utlandet kan du da ende med å få behandlingen, men må dekke regningen selv. Her snakker vi summer som kan gjøre deg til gjeldsslave. Hvert år ser vi saker som koster millioner etter sykdom eller ulykke i utlandet, sier Slettemoen i Frende.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart