-->

22. mai 2023

KLM innfører kjønnsnøytrale tiltaleformer

 Nå kan du velge kjønnsnøytral tiltaleform hos KLM 📷 KLM

KLM-kunder som foretrekker en mer nøytral tiltaleform når de bestiller, kan nå velge et kjønnsnøytralt alternativ til de vanlige maskuline eller feminine høflighetstitlene. KLM sier introduksjonen er i tråd med innsatsen for å bli mer inkluderende og levere en mer personlig kundeopplevelse.
annonse
 

KLM har i utgangspunktet introdusert denne nye funksjonen for kunder i Nederland, Storbritannia, Tyskland og USA. Kunder som bestiller billettene sine i disse landene kan nå spesifisere at de identifiserer seg som ikke-binære. Kunder kan også be om å gi avkall på høflighetstittelen og bli tiltalt kun med navn. Hvis en høflighetstittel ikke kan utelates helt, vil bokstaven "X" brukes i hilsenen til disse kundene. Kun voksne vil ha mulighet til å velge den kjønnsnøytrale tiltaleformen.

" KLM tror på kraften i mangfold og inkludering. Våre kunder kommer fra alle verdenshjørner og fra ulike kulturelle bakgrunner, noe som gir dem ulike perspektiver og krav. Det er veldig viktig for KLM at hver eneste kunde føler seg personlig verdsatt og respektert. Å innføre kjønnsnøytrale tiltaleformer bør bidra til å oppnå dette og levere den ideelle kundeopplevelsen som KLM streber etter.  

Dette er bare ett av en rekke skritt KLM tar for å bevege seg mot en mer personlig og kjønnsnøytral tilnærming til kundene. For eksempel kan kunder som har en KLM-konto eller som er medlem av Flying Blue-lojalitetsprogrammet allerede velge en kjønnsnøytral tiltaleform. Alternative tiltaleformer brukes også i andre innstillinger. For en tid siden begynte KLM for eksempel å bruke «passasjerer» i stedet for «damer og herrer» i sine kunngjøringer ombord i flyet. Andre prosesser, inkludert innsjekking, vil bli tilpasset senere i år.

Ved å gjøre disse endringene, er KLM på linje med partnerflyselskaper, som USA-baserte Delta Air Lines og UK-baserte Virgin Atlantic, som introduserte alternative tiltaleformer i sine bestillingsprosedyrer i fjor. Slike endringer er også i samsvar med retningslinjene til International Air Transport Association (IATA) - Den internasjonale organisasjonen for lufttransport, opplyser selskapet.

KLM flyr direkte fra flere flyplasser i Norge, til Amsterdam i Nederland. Fra vår region er det daglige avganger fra Oslo og Torp.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart