-->

13. juni 2023

Beholder Freia i taxfreebutikkene

 Du får fortsatt Freiasjokolade i taxfreebutikkene 📷 Avinor

Torsdag fjernet SAS sine Freiaprodukter grunnet krigen i Ukraina, flere store aktører fulgte etter, mens andre ville vurdere hva de skulle gjøre. Travel Retail Norway, som blant annet drifter taxfreebutikkene på Gardermoen har konkludert med at Freia får bli.
annonse


Siden torsdag i forrige uke har vi snakket om sjokolade-skam, Kvikk Lunsj-skam og Freia-skam, etter at det ble kjent at flyselskapet SAS fjernet alle sine Freiaprodukter ombord i flyene.

Begrunnelsen var at ukrainske myndigheter har laget en svarteliste over internasjonale firma som direkte eller indirekte fyller Russlands krigskasse, ved at firmaene betaler skatt av sine inntekter i landet.

Freia er ikke representert i Russland, men deres eier, Mondelez, er en stor aktør i landet med tre store fabrikker og omlag 3000 ansatte.

Etter at SAS kastet ut Freia fra salgsvognene fulgte Norwegian og Widerøe etter, sammen med andre store aktører som Elkjøp, hotelkjeden Strawberry og Den Norske Turistforening m.fl.

Torsdag bekreftet også Travel Retail Norway (TRN) at de vurderte å stenge Freia ute. TRN driver tax-free-utsalget på de norske flyplassene Gardermoen, Trondheim Værnes, Bergen Flesland, Stavanger Sola og Kristiansand Kjevik.

- Produktene er fortsatt til salgs, men vi må naturligvis ta en vurdering, sa kommunikasjonssjef Haakon Dagestad til Kampanje i forrige uke.

I dag sier Dagestad til samme nettsted at de boholder leverandørene, gitt det vi vet i dag.

Tirsdag ble det også kjent at de tre store matvareaktørene Norgesgruppen, som blant annet eier matvarebutikkene Meny og Kiwi, Reitan Retail som eier Rema beholder Freia i butikkhyllene, det samme gjelder Coop som eier Mega og Extra.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart