-->

29. september 2023

Ny shuttlebuss til Torp

Åpner ny shuttlebuss mellom Fokserød og Torp 📷 Magne Håheim/ Tide

Fra 2. oktober vil det kjøre shuttlebuss mellom kollektivpunktet ved Fokserød og Sandefjord lufthavn Torp, med to avganger i timen, og billettprisen vil være lik som på lokalbussene i Vestfold.
annonse


Fra den 2. oktober vil reisen til og fra Sandefjord lufthavn Torp bli betydelig enklere takket være en ny shuttlebuss som vil koble kollektivpunktet ved Fokserød til flyplassen. Dette tiltaket, som også vil være tilgjengelig for de som trenger å besøke Torp politistasjon i forbindelse med pass- og ID-utstedelse, er et resultat av samarbeid mellom Vestfold og Telemark fylkeskommune, Sandefjord lufthavn Torp, og lokale .

Med en bevilgning på 1,2 millioner kroner fra Fylkestinget i Vestfold og Telemark fylkeskommune, vil dette busstilbudet være tilgjengelig frem til 31. desember 2023. Dette etterlengtede tilbudet vil utvilsomt bidra til å forbedre reiseopplevelsen for regionens befolkning.

Rikke Oline Grava, nestleder i utvalget for Samferdsel i Vestfold og Telemark fylkeskommune, uttrykte sin glede over initiativet, og sier:

- Vi er svært glade for at busstilbudet vi nå oppretter mellom flyplassen og knutepunktet Fokserød vil gjøre det lettere for folk å reise ved kollektiv til regionsflyplassen og at trafikksikkerheten i området blir bedre. Ved dette tilbudet vil alle som kommer med lokalbusser og ekspressbusser enkelt komme seg til flyplassen vår.

Hyppige avganger
Shuttlebussen vil kjøre hyppige avganger for å imøtekomme behovene til reisende. På hverdager vil det være avganger hvert 30. minutt mellom kl. 06:00 og 23:30. På lørdager vil bussen gå hver time mellom kl. 8:30 og kl. 22:30, mens søndager vil det være timesavganger mellom kl. 13:30 og kl. 21:30. Disse avgangene vil være godt koordinert med ankomst- og avgangstider for Linje 01, som forbinder reisende til/fra Stavern, Larvik, Sandefjord, Horten, Åsgårdstrand og Tønsberg.

Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef på Torp, legger vekt på miljøvennligheten til tilbudet, og uttaler:

- Det gleder oss stort at vi endelig får på plass et busstilbud på denne strekningen for både reisende og de som skal til Politistasjonen. Strekningen egner seg ikke for gående, og vi har sett mange farlige situasjoner, så vi på Torp har etterlyst et kollektivtilbud i lang tid. Vi har et klart mål om å øke kollektivandelen blant de reisende, og dette shuttlebusstilbudet vil bidra til det. Så er det ekstra gledelig for oss som er opptatt av miljøet at strekningen skal betjenes med en el-buss.

Politiet fornøyd
Politiet er også svært tilfreds med denne nye transportløsningen. Torill Sorte, leder av Felles enhet for utlending og forvaltning, sier i en kommentar:

- Et busstilbud er meget positivt for politiets tjenester, det vil gi bedre service og tilgjengelighet for vårt publikum. Dette gjelder både reisende og de som trenger våre tjenester innen pass og utlending, samt de som bruker den nye politistasjonen ved Torp. I tillegg ser vi dette som et godt trafikkforebyggende tiltak, en vil da slippe gående på vegstrekningen mellom Sandefjord lufthavn og Fokserød.

Lik pris som lokalbussene
Billettprisen for shuttlebussen vil være den samme som for lokalbussene i Vestfold. Voksen enkeltbillett som kjøpes på forhånd i appen VKT Mobilbillett, Entur eller Vy koster 37 kroner. Kjøper man billetten om bord på bussen, er prisen 45 kroner. For barn og honnørpassasjerer vil prisen være 23 kroner. Overgangsbilletter vil også gjelde for de som reiser med lokalbuss. Alle oppfordres til å ta i bruk linje 176 - shuttlebussen til Sandefjord lufthavn Torp for en enklere og tryggere reiseopplevelse.

Sammendrag:

  • Fra 2. oktober blir reisen til og fra Torp Sandefjord lufthavn enklere med en ny shuttlebuss som kobler kollektivpunktet ved Fokserød til flyplassen.
  • Busstilbudet, støttet med 1,2 millioner kroner fra Fylkestinget, vil være tilgjengelig frem til 31. desember 2023.
  • Shuttlebussen vil tilby hyppige avganger, med hvert 30. minutt på hverdager, hver time på lørdager og timesavganger på søndager, koordinert med Linje 01 for reisende til/fra ulike destinasjoner.
  • Bussprisene vil være lik lokale busser i Vestfold, og tilbudet blir sett som miljøvennlig ved bruk av 49 seters el-buss med god bagasjeplass, tilfredsstiller behovene til reisende, politistasjonen, og bidrar til trafikksikkerhet og miljøbevissthet.


Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart