-->

18. desember 2023

Fullt fly til Dubai på julaften

Over 300 nordmenn drar til Dubai julaften 📷 Emirates

I det kirkeklokkene her til lands ringer inn til jul den 24. desember, tar Emirates sin faste flyvning av fra Gardermoen i retning Dubai. På det snart fullbookede Boeing 777-flyet sitter drøyt 320 nordmenn, som bytter ut tradisjonell feiring hjemme med julaften 10 000 meter over bakken.
annonse


Norgessjefen for Emirates, Terje Grue, forteller at tallene han sitter på indikerer at godt over halvparten velger seg Dubai som destinasjon for juleferien og kanskje også en storstilt nyttårsfeiring i Emiratene. De andre reisende fra Oslo skal fly videre fra Dubai, med overvekt på Emirates’ ruter til Pakistan og Thailand.

Julestemning på Emiratesflyene
I løpet av desember skrur Emirates opp julestemningen i kabinen. Flyselskapet regner med å fly rundt en million passasjer i løpet av årets siste måned. Alle som reiser i desember vil få kjenne på julestemningen idet de går om bord, lover Grue.

- I First Class består menyen av stekt kalkun, glaserte kastanjer, braisert rødkål, stekt gresskar, dampet rosenkål og kremet potetgrateng. Til dessert serveres det julepudding med crème anglaise, hvit sjokoladekake med bringebær, eller en krydret tranebærkake.

- Reisende på Economy Class får servert kalkunskiver med kastanjefylling, stekte poteter, rødkål og sjysaus med tranebær, mens man på Premium Economy i tillegg kan velge mellom forrettene gravlaks med ingefær og kandisert appelsin eller rekecocktail før kalkunmiddagen. Julemåltidet avsluttes med en deilig juledessert.

Flyvning med lokale ingredienser
Selv om menyen settes sammen av Emirates sine internasjonale kokkeeksperter i Dubai, lages all mat som serveres i First og Business Class på flyvningen fra Oslo til Dubai lokalt på Gardermoen. Maten i Economy Class produseres på et storskalakjøkken i Tyskland.

Flyet har også med seg julealbum fra blant andre Frank Sinatra, Michael Bublé, Andrea Bocelli og Elvis Presley.

Underholdning og julefilmer
Helt oppunder høytiden, nærmere bestemt mellom 17. og 26. desember, får reisende i First og Business Class også tilbud om varm sjokolade med marshmallows om bord. På underholdningssystemet har de lastet ombord 40 julefilmer med godbiter som blant annet The Holiday og Polarekspressen.

Reiser fra snø og kuldegrader til 30 grader, sol og strender
- Jeg er helt sikker på at passasjerene våre får en veldig hyggelig juleflyvning til Dubai gjennom hele desember. Og så må jeg jo innrømme at det må være litt deilig å reise fra snø, kuldegrader og mørke til 30 grader, sol og strender – til tross for at det er jul og høytid hjemme, avslutter Grue

Artikkelen er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart