-->

7. januar 2024

Ny flyrute skal være på vei til Oslo

Er det Wizz Air som skal starte en ny rute fra Oslo til Sarajevo i Bosnia-Hercegovina?

En ny flyrute kan være på vei til Oslo lufthavn, det skal være snakk om en direkterute til Sarajevo, hovedstaden i Bosnia-Hercegovina, med oppstart kommende sommer.


Sarajevo lufthavn vil introdusere flere nye ruter denne sommersesongen, disse skal komplettere de seks nye rytene Ryanair nylig lanserte, samt to fra SunExpress, og én ny rute fra Pegasus Airlines.

Lokalmyndighetene i Sarajevo har nylig avholdt anbudsrunder der flyselskapene får offentlig støtte for å starte opp nye flyruter. Destinasjonene er det myndighetene som bestemmer, i tett samarbeid med lokalt næringsliv og representanter for reiseliv og turisme i kantonen der Sarajevo ligger.

Wizz Air, som nylig ble valgt som en av vinnerne av en offentlig utlysning for introduksjon av nye ruter til Sarajevo mot subsidier, planlegger å starte flyvninger fra Italia. Selv om selskapet ennå ikke har bestemt hvilken italiensk by ruten vil komme fra, forventes det at de vil starte flyvninger fra Roma til Bosnia-Hercegovinas hovedstad.

Anbudsrunden ble avsluttet før nyåret, og det er kjent at både Norwegian og SAS uttrykte interesse for å introdusere nye flyvninger til Bosnia-Hercegovinas hovedstad. Norwegian flyr allerede en sommerrute fra Oslo til Sarajevo i perioden medio juni til medio august, om det er denne ruten som kan bli en helårsrute med offentlig støtte, blir trolig annonsert til uka.

Det er uttrykt et spesifikt ønske om direkteruter både til Oslo, Stockholm og København, noe som er positivt for både SAS og Norwegian, samtidig vet vi at også Wizz Air er etablert med ruter på de tre skandinaviske hovedflyplassene. 

Sarajevo lufthavn forventer en sterk økning i trafikken både første kvartal 2024, og resten av året.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart