-->

6. februar 2024

Været utfordret Widerøe i januar

Været ga mange utfordringer for Widerøe i januar 📷 Erlend Remmen/ Widerøe

Flere fly var på vingene, og flere passasjerer fløy med Widerøe i januar, men dårlig vær fører til ekstrakostnader for selskapet i form av ombookinger til andre flyselskap, alternativ transport og innkvartering.Widerøe øker produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med 2023, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er fremdeles svakt stigende og er opp med tre prosentpoeng i januar.

Resultatet i januar bærer preg av en meget krevende værmåned med mange kanselleringer og forsinkelser. Værkanselleringer gjør at selskapet taper inntekter og pådrar seg ekstrakostnader med innkvartering av kunder, alternativ transport og ombooking av kunder til andre flyselskap. .

Widerøe fløy 246.326 passasjerer i årets første måned.

Widerøe er fornøyd med markedet fremover. Nyttårssalget satte nye rekorder, og reiselysten er fortsatt stor. Selskapet ser også at bookingmønsteret er i endring, med kunder som planlegger reiser betydelig tidligere enn under pandemien.

Administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen, uttaler:

- Til tross for en av de verste værmånedene på mange år, så fyller vi flyene bedre enn i fjor. Vi øker antall seter tilgjengelig i markedet, men antall passasjerer med Widerøe øker dobbelt så mye. Vi treffer markedet på en bra måte.

Widerøe har gjennomført høringsrunder på tidtabeller med berørte parter i det nye anbudet langs hele Norge. Selskapet har fått mange innspill og har justert tidtabellene der det har vært mulig. Tidtabellene vil være ferdig oppdatert innen utgangen av neste uke.

Kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug, uttaler:

- Dette anbudet innebærer et kraftig priskutt. Det krever et kraftig økonomisk løft fra Samferdselsdepartementet og er et grep som vi tror mange passasjerer vil sette stor pris på. Vi skal fortsette dialogen med kommuner og fylkeskommuner om rutetilbudet også fremover.

Det er verdt å merke seg at Widerøe nylig ble en del av Norwegiankonsernet, og transaksjonen ble gjennomført 12. januar 2024.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og bearbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart