-->

12. juni 2024

Må dokumentere sykdom på reise for å få erstatning

Misforstår forsikringsvilkårene på reise - får ikke erstatning 📷 colourbox

Stadig flere reisende feiltolker reglene som gjelder for sykdom på ferie. Når avslaget på skademeldingen kommer, blir dermed skuffelsen stor.

Krav om legebekreftelse for å få erstatning
Mange reisende er ikke klar over at de må ha dokumentasjon fra lege på feriestedet for å få erstatning fra reiseforsikringen ved sykdom eller ulykke. Dette advarer skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind forsikringsselskap om.

Ifølge Hofstad-Nielsen ser de stadig flere tilfeller der kunder feiltolker reglene og ringer sin fastlege hjemme når de blir syke på ferie. Dette er dessverre ikke nok for å få erstatning, understreker hun. For å få refundert tapte feriedager eller utgifter, må man ha en bekreftelse fra legen som behandlet en på feriestedet.

Kontakt forsikringsselskapet ved sykdom
Hofstad-Nielsen oppfordrer reisende til å ta kontakt med forsikringsselskapet så raskt som mulig hvis de blir syke eller utsatt for en ulykke på reise. Da får man veiledning om hva man bør gjøre og hvilken dokumentasjon som kreves for å få erstatning.

Hun påpeker også at mange kunder har for høye forventninger til hva reiseforsikringen dekker, og anbefaler å sjekke vilkårene på forhånd for å unngå ubehagelige overraskelser.

Slik sikrer du erstatning ved sykdom på ferie
  • Kontakt forsikringsselskapet eller SOS-tjenesten så raskt som mulig
  • Oppsøk lege og følg legens instrukser, husk å få skriftlig bekreftelse på eventuelt sengeleie
  • Sørg for at sykehusopphold, hjemtransport og ledsagelse godkjennes av forsikringsselskapet på forhånd
  • Ved avbrutt reise eller hjemtransport må du ha skriftlig bekreftelse fra behandlende lege eller SOS om at dette er medisinsk nødvendig
  • Ta vare på legeerklæringer, kvitteringer og annen dokumentasjon på utgiftene dine

Med riktig dokumentasjon og ved å følge forsikringsselskapets retningslinjer, øker sjansene for å få erstatning ved sykdom eller ulykke på ferie.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart