-->

14. februar 2008

Rygge har åpnet

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete stod for den offisielle åpningen av Moss Lufthavn Rygge. - En ære, erklærte ministeren.

Navarsete entret scenen i avganshallen på Moss Lufthavn Rygge kvart over fire. Hun klippet snoren og erklærte lufthavnen for åpnet.- Dette er en stor dag for hele Mosseregionen, men også for hele Norge. Det er ikke hver dag vi åpner en ny sivil lufthavn her i landet. Nå får Østfold sin flyplass og de reisende i næringslivet og privatpersoner har fått en flott flyplass. Dette gjør også Østfold til et mer attraktivt reisemål, sa Navarsete i sin tale.- Terminalbygget er Foto: MLR flott, og flyplassen er tilgjengelig for alle. Det er viktig, sa ministeren, og høstet applaus fra de mange fremøtte.

Blant de mange inviterte til dagens åpning var de tre eierne.
-Det har vært en prosess med mye arbeid, men jeg tror jammen vi kan snakke om verdensrekord i bygging, sa Olav Thon som ikke la skjul på at dette er en gledens dag for de tre eierne. Han uttrykker takknemlighet for at flyplassprosjektet har latt seg gjennomføre.- Vi er fornøyd med at det ble Norwegian som kom på banen som største aktør her ute. Hører du det, Bjørn Kjos?, sa en smilende Thon - og fikk et bredt glis tilbake fra Norwegians Kjos.- Dett er en gledens dag. Nærlingslivet i Østfold vil kunne regne etter en ny tid nå. Tiden før og etter Moss Lufthavn Rygge, mener Thon.Olav Thon understreker også miljøfokuset på MLR.-Jeg tror vi kan si at dette er landets mest miljøvennlige flyplass.

Effektivitet
Dag Opedal, konsernsjef i Orkla, understreket at flyplassen vil gi effektiv logistikk og gode utviklingsmuligheter for Østfold som fylke.- Dette er en flyplass med fint design, god teknologi, sikkerhet og miljøeffektivitet. Passasjerene står i sentrum, sier Opedal. Bjørn Kjos sa blant annet i sin åpningstale;.- Dette er en flott flyplass. Jeg må bare få gratulere. -Menneskene som jobber på denne flyplassen er blant de beste vi har her i landet, så jeg er sikker på at dette blir suksess.

Før snorklipping og ofesiell åpning, var det taler og gratulasjoner og de mange spesialinviterte ble traktert med mat, drikke og underholdning i regi av den Ungarske ambassaden, da det første kommersielle flyet skulle ta av til hovedstaden Budapest.
Og klokken 18 lettet det første av Norwegians fabrikknye fly av typen Boeing 737-800 med 181 passasjerer ombord.
Flyet kom tidligere på ettermiddagen fra Gardermoen under flightnummer DY001, til Rygge med b.la Ryggeledelsen og ledelsen i Norwegian anført av Adm.dir. Bjørn Kjos, som nok var mannen med det bredeste gliset på Rygge i dag.
Allerede i morgen starter de to neste rutene til Norwegian opp, med en tur for morgenfugler til Barcelona klokken 07 og en tur til Alicante.


Norwegians fabrikknye fly av typen Boeing 737-800, det første av i alt 50, med plass til 189 passasjerer ombord.
Flyet er dedikert komponisten Edward Grieg. Foto: Norwegian

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart