-->

9. mai 2008

SAS mest punktlig i Europa

Ferske tall fra flightstats.com viser at SAS Norge var det mest punktlige flyselskapet i Europa i april i år, og selskapet har vært Norges mest punktlige flyselskap hver måned det siste året.
Fjær i hatten
- Vi jobber knallhardt for å bli det mest punktlige flyselskapet, og dette er en skikkelig fjær i hatten for våre ansatte både på bakken og i lufta, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS Norge, i en kommentar til osloairports.com i dag. Når et fly kommer inn til parkering starter stoppeklokken og kampen mot sekundene for å få flyet klart til avgang igjen. Over 150 passasjerer skal av, og det skal ryddes og gjennomføres sikkerhetssjekk før flyet er klart til nye passasjerer. I tillegg skal flyet ha drivstoff, mat, teknisk sjekk og mye mer i løpet av en kort halvtime.

Lærer av Formel-1 gutta
SAS tar nå i bruk ny teknologi for å gjøre stoppet på bakken mer effektivt. Teknologien fungerer omtrent som teamene i Formel1 har på sine pit-stop. Alle som jobber med å få flyet klart har nå en liten propp i øret hvor de kan følge med på alle prosessene som skal gjennomføres.- Du vil se at flyvertinnen som ønsker deg velkommen om bord har en propp i øret. Hvis det er et problem med å laste bagasje under flyet vil hun få vite det med en gang, og det sparer mange sekunder, sier Midteide videre.

Ny programvare
SAS har tatt i bruk en spesialtilpasset programvare som gjør at mobiltelefonen fungerer som en walkie-talkie under bakkestoppet. Selskapet er det første flyselskapet som bruker denne løsningen for å gjøre flyets snuprosess mer effektiv.- Innenlands var punktligheten til SAS Norge på hele 92,7 prosent i april noe som er helt i verdensklasse, avslutter Midteide. Han mener at den nye teknologien de startet å bruke har bidratt til det gode resultatet.

Flightstats
Flightstats.com er et amerikansk selskap som overvåker presisjonen til flyselskaper og lufthavner, og det er tjenestene fra det samme selskapet vi i osloairports.com bruker for å gi deg avgang- og ankomsttider ved Gardermoen, Rygge og Torp, samt for å holde deg oppdatert på trafikksituasjonen ved europeiske flyplasser. Flightstats.com tilbyr også flere av sine tjenester til mobiltelefonen, da har du mulighet til å søke etter den informasjonen du trenger for din reise, uansett hvor du befinner deg i verden. Vi i osloairports.com har også sett at når flyplassenes egne oversikter over ankomster og avganger svikter, fungerer de tjenestene vi tilbyr via Flightstats.


Foto: SAS


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart