-->

9. mai 2008

Får hjelp på flere språk

Ved Oslo Lufthavn Gardermoen har man satt i gang et nytt prosjekt, der ansatte skal hjelpe reisende på deres eget tungemål, 20 språk til sammen behersker de ansatte. De reisende kjenner dem igjen på en flagg-pin de ansatte bærer på jakkeslaget.

Det er SAS Groundservice ved hovedflyplassen som står bak det nye prosjektet, der man benytter språkkapasiteten som finnes blant de ansatte, for å hjelpe de reisende med eventuelle språkproblemer. Vilkåret for å være med i prosjektet, og få bære flagg på jakka er at man kan føre en enkel dagligdags samtale. Ferdighetene må være på såkalt upper-intermediate-nivå i en språktest laget av Berlitz.

Oslo er etter hvert blitt en internasjonal by. Det er slett ikke alle som behersker engelsk, derfor er dette en ekstra service som blir tatt godt i mot av de reisende, som føler seg ekstra trygge når spørsmålene kan stilles, og samtalene foregår på eget morsmål. Tilbakemeldingene fra publikum er udelt positiv. Oslo Lufthavn er først ute i SAS-konsernet med flaggprosjektet

På Gardermoen er 36 medarbeidere plukket ut til å delta i språktjenesten, disse behersker språkene fra følgende land: Filippinene, Finland, Frankrike, India, Island, Japan, Latvia, Libanon, Nederland, Pakistan, Polen, Portugal, Russland, Serbia, Sierra Leone, Spania, Sri Lanka, Tyskland, Vietnam, samt samisk.

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart