-->

20. juni 2008

Svenskene snuser på Rygge

Også det svenske flyselskapet City Airline som har base på Landvetter ved Göteborg, kan være interessert i å etablere seg på Rygge.

Selskapet er allerede i samtaler med Moss Lufthavn Rygge, og samtalene vil bli intensivert den kommende tiden.
Endre Stephensen som så sent som i april i år var terminalsjef på Moss Lufthavn Rygge, opptrer nå på vegne av det svenske selskapet.

City Airline ble etablert i 1997 og eies av Investment AB Janus, som investoren Lars Magnusson står bak. City Airline retter seg i første hånd til forretningsreisende i Vest-Sverige, og selskapet har siden 2006 samarbeidet med SAS. City Airline flyr i dag til 10 destinasjoner, blant annet til Zürich, Lyon, Birmingham og Tallin.

I samtalene med MLR har selskapet gitt uttrykk for at det man har ønsket å bygge opp nettverksflyginger med Landvetter som nav. Det er en løsning som adm.dir. Pål Tandberg i RSL ikke ser spesielle fordeler ved.

– Andre løsninger vil bli vurdert avhengig av hva slags ønsker Østfold har. Selskapet er åpent for alternativer, sier Stephensen. Han mener Moss Lufthavn Rygge er en interessant flyplass for City Airline på grunn av den korte flytiden til Europa.

– Flyplassen har dessuten et behov for ny trafikk om man ikke skal ende opp som en charterflyplass. Ifølge den samme Stephensen har City Airline store ekspansjonsplaner forteller han til Moss-Avis.

Se mer på selskapets hjemmeside


Foto: sweaflyg.com


annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart