-->

12. juni 2008

Torp rammes av rutekutt

Sandefjord Lufthavn Torp rammes av rutekutt når det irske lavprisselskapet Ryanair nå har bestemt seg for å sette 20 av sine fly på bakken, grunnet dyrt drivstoff og dårlig billettsalg. Torp mister en fjerdedel av rutene.

Ryanair har bestemt seg for at 20 av deres fly skal få stå på bakken i vinter grunnet svakere billettsalg enn forventet, samt høye drivstoffavgifter. Selskapet sier det er billigere å ha flyene stående på bakken en å fly dem med dårlig belegg.

I tillegg til dette har selskapet sett over alle sine ruter, og de svake rutene i selskapets omfattende nett, blir luket ut og lagt ned. For Torp betyr dette at rutene til Madrid og Pisa legges ned, mens Marseilleruten som er en sommerrute, stenges i oktober og åpnes neste sommer igjen. Det er når vinterprogrammet starter opp i oktober at dette skjer.

Ikke bare forsvinner det ruter fra Sandefjord, det blir også sterke kutt i de andre rutene, det gjelder flyvningene til:

  • Girona/ Barcelona (fra 4 til 2 ukentlige avganger)
  • Bremen (fra 5 til 3 ukentlige avganger)
  • Dublin (fra 7 til 4 ukentlige avganger)
  • Milano (fra 7 til 4 ukentlige avganger)
  • Liverpool (fra 4 til 3 ukentlige avganger)

De rutene som ikke blir omfattet av kutt og reduksjoner er: Birmingham, Glasgow, Frankfurt Hahn og London Stansted.sistnevnte rute øker faktisk sin frekvens til vinteren.

Ryanairs sjef for Nord Europa, Wilhelm Hamilton, sier i en kommentar til Aftenposten at det til tross for oppryddingsarbeidet i selskapet, kan komme nye ruter fra Torp til høsten, uten at han vil være mer konkret. Lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld sier til samme avis at han beklager at Ryanair legger ned ruter på Torp, men håper på erstatninger. Selv ønsker flyplassledelsen seg en rute til Alicante i Spania, med den begrunnelsen at mange som har Torp som sin flyplass har hus og leiligheter i det området og har behov for å reise dit flere ganger i året.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart