-->

19. august 2008

Norwegian satt under overvåking

Lavprisselskapet Norwegian er satt under overvåking av Forbrukerombudet for å påse at selskapet ikke fortsetter å reklamere med billigbilletter som det ikke er mulig å få kjøpt.

- Det er riktig å si at vi ser svært alvorlig på saken, men gir selskapet en sjanse til for å vise at de viser vilje til å følge de retningslinjer som gjelder for salg av billige flybilletter, sier seksjonssjef Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet til Aftenposten.no

På teppet
Selskapet var tirsdag innkalt på teppet hos ombudet der de ble møtt med anklager om at billettsalget i forbindelse med kampanjer gjentatte ganger har skjedd i strid med markedsloven. Folk som har villet kjøpe billlige billetter har ikke funnet billetter til de laveste prisene. Dette til tross for at reglene, som Norwegian selv har akseptert, tilsier at det ikke er anledning til å reklamere for billigbilletter med mindre det fins minst 20 billetter tilgjengelig på hver rute hver dag.

- Vi ser på dette som en meget alvorlig sak, og gjort det klart at vi akter å følge svært nøye med i månedene fremover for å påse at billettsalget skjer i lovlige former. Vi gir dem en sjanse til, neste gang blir saken brakt inn for Markedsrådet, sier Gjedrem.
En fellende kjennelse i Markedsrådet kan føre til bøter i millionklassen.

Legger seg flat
Markedsdirektør Åsta Braathen i Norwegian sier at selskapet allerede har innført rutiner som sikrer at flyselskapets markedsføring ikke skjer i strid med gjeldende lovverk:
- Vi skal passe ekstra godt på at vi også ved fremtidige kampanjer sørger for at vi holder oss til de retningslinjer som gjelder for salg av ekstra billige billetter. Nå vil nok publikum oppleve at det også i fremtiden blir utsolgt på kampanjene våre, men vi skal bli tydeligere på å kommunisere til markedet hvilke begrensninger som gjelder med hensyn til tilgjengeligheten av kampanjebilletter, sier Braathen.
Hun forklarer det faktum at folk har opplevd ikke å få billetter til annonsert kampanjepriser med at de aller billigste billettene alltid blir revet vekk fort, og at selskapet ikke rekker å endre sin markedsføring like hurtig.annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart