-->

3. august 2008

Reisende nr 50.000 med Flybåten

Denne sommeren har vært et gjennombrudd for Flybåten som går mellom Tønsberg og Engelsviken i Østfold, ruta brukes til mer enn bare trafikk mellom de to flyplassene Rygge og Torp. I forrige uke var reisende nr. 50 000 om bord.

– Nå begynner det å bli moro, sier Arne Osmundvaag som har satt i gang det hele. Fra i våres har belegget økt uke for uke. Sist helg hadde Flybåten 500 reisende både lørdag og søndag.
–Når får vi stadig flere fornøyde reisende som da er våre beste ambassadører. Slik trafikken har vært i sommer går det også brukbart økonomisk. Utfordringen er vinteren, sier Osmundvaag. Mange reiser fra Tønsberg over på hyggetur til Engelsviken eller Fredrikstad, andre skal til Sandefjord Lufthavn og Moss Lufthavn Rygge, noen er på arbeidsreise.

En god sommer
– I sommer har det også vært artig å konstatere at vi har hatt mange reisende til Slottsfjellfestivalen og revyene i Tønsberg. Motsatt vei reiser mange til allsangkveldene i Halden, og det er også stadig flere som reiser på fotballkamper i Fredrikstad, forteller Osmundvaag. Han opplever også mer omtale i media, og da TB snakket med ham tirsdag var TV Østfold på besøk for å lage en reportasje. Så slik det ser ut nå ser det ut som om Osmundvaag lykkes med sin dristige satsing, og at skeptikerne får feil. – Med over to millioner i regionen tror jeg Flybåten skal lykkes godt i tiden framover.

Fin båt
Kaptein Gunnar Bengson synes også det er en fin utvikling. – Arne har gjort all ting riktig. Det tar tid å bygge opp en slik forbindelse, og det er nå vi se fruktene av alt arbeidet som er nedlagt. Jeg tror at passasjertallet vil vokse betydelig i årene framover.

–Hva med selve båten?
–Første gang jeg så det var jeg skeptisk til hvordan den ville tåler litt urolig sjø. Men alle skepsis ble raskt gjort til skamme. Dette er en ideell ferje til å krysse Oslofjorden med, sier Bengson. (tb.no)


Foto: dagbladet.no


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart