-->

2. august 2008

Torp lite berørt av høy drivstoffpris

Sandefjord Lufthavn på Torp er lite berørt av at flyselskapene må stramme inn sine ruteprogrammer som følge av høye drivstoffpriser.

Sammenlignet med mange flyplasser klarer vi oss veldig bra, sier adm. direktør Alf-Reidar Fjeld. Foreløpig er det bare Ryanair som har varslet at de dropper Marseille, Madrid og Pisa på vinterprogrammet. Ruter som høyst sannsynlig dukker opp igjen i sommerprogrammet 2009.


– Men samtidig har Ryanair besluttet å åpne en ny rute til Düsseldorf 27. oktober, og selskapet skal også øke fra tre til fire daglige Londonturer. Så vi klarer oss bra. Andre flyplasser opplever mange endringer. Sandefjord Lufthavn Torp har en ny konkurrent i Moss Lufthavn Rygge. Der la Widerøe ned Københavnruten etter kort tid. Norwegian har droppet Londonruten, og har i tillegg droppet sju europeiske destinasjoner i vinterprogrammet.

– London er populært reisemål, og det er mange selskaper som kjemper om de reisende. Derfor synes vi det er hyggelig at vi gjennom Ryanair øker frekvensen til fire daglige avganger, men andre kutter ut, sier Fjeld.

– Er julitallene klare? – Nei, de kommer til uken. Men det ser rimelig bra ut. Å slå fjorårets rekordtall blir nok vanskelig. Da førte det dårlige været til at folk faktisk sto i kø for å få billetter om det var noen som ble forhindret i å reise. Når vi nærmere 150 000 må vi si oss fornøyd, sier Fjeld. (bt.no)

Illustrasjonsfoto: bp.com

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart