-->

11. august 2008

Ryanair kan kansellere billetten din

Har du kjøpt flybilletter av andre enn Ryanairs egen nettside, får du ikke komme ombord på flyet

Ryanairs nye regler trår i kraft i dag 11. august, og vil ramme tusenvis av passasjerer. Lavprisselskapet er lei av at reisesøksider selger flybilletter til deres flyvninger, og forbyr nå alle som ikke har kjøpt billetter direkte gjennom flyselskapets egen nettside å reise, skriver den britiske avisen The Guardian.

Uvitende passasjerer
Passasjerer som har kjøpt billetter gjennom andre enn Ryanair, vil ikke nødvendigvis få beskjed om at billettene deres er kansellert før de står på flyplassen. Det er fordi Ryanair sender e-post om kanselleringen til e-postadressen som står oppført i bestillingen, og i mange tilfeller er det til reisesøkselskapet, og ikke passasjeren selv. Det er da reisesøkselskapet som må videreformidle informasjonen om kanselleringen til passasjerene.

Ryanair sier at billettbestillinger foretatt gjennom andre nettsider enn selskapets egen, strider mot flyselskapets regler. Rundt 1.000 slike bestillinger foretas hver dag. Også norske passasjerer kan rammes, hvis de for eksempel har bestilt Ryanairbilletter gjennom søkemotorer som Momondo.com, som kom på andreplass i Aftenpostens test av reisesøksider. Ryanair sier at passasjerer som bestiller billetter gjennom slike reisesøksider, betaler ekstra i kommisjon til reisesøksiden. Flyselskapet sier også at det er vanskelig å kontakte passasjerene dersom en avgang får nye flytider, eller avgangen er kansellert. I tillegg mener flyselskapet at disse reisesøksidene gjennom sine søkemotorer gjør Ryanairs egne nettsider tregere. Ryanair vil refundere billettene til de som får sin reise kansellert, men vil ikke betale tilbake kommisjonen passasjerene har betalt reisesøksiden.

Mister inntekter
Simon Evans, administrerende direktør i britiske Air Transport Users Council, fortalte The Guardian at han trodde den egentlige grunnen til at Ryanair nå vil forby passasjerer å kjøpe billetter gjennom andre enn selskapet selv, er at de da mister muligheten til å selge tilleggstjenester som hotellovernatting, billeie osv.

Billigst gjennom flyselskapets nettsider
-Dette er en merkelig måte å behandle kundene sine på, det vil jo skape store problemer for dem, sier Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør i SAS.
SAS' flybilletter kan bestilles gjennom et utall reisesøksider. Det kan billetter med de aller fleste andre flyselskaper også. Midteide er bare glad for at folk har muligheten til å bestille billetter gjennom andre enn SAS selv. - Men disse tar litt ekstra betalt for billettene, så det lønner seg som regel å bestille billetter direkte gjennom flyselskapenes nettsider, sier Midteide.

Foto: T. Mellies


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart