-->

17. september 2008

Starter Air Oslo

Air Oslo heter det nye flyselskapet som den svenske mangemillionæren og eier av flyselskapet City Airline, Lars Magnusson, vil etablere for å fly mellom Rygge og Göteborg.

Selskapsnavnet er registrert, men for å flyselskapet på vingene, må Magnusson hente inn 150 millioner kroner i aksjekapital. De pengene tror ikke Magnusson skal bli vanskelig å skaffe.Spredt eierskap
– Det vil neppe by på problemer, sier Magnusson som ser for seg at han bare skal eie rundt 20 prosent av aksjene i selskapet.
– Jeg er blitt filantrop på mine gamle dager. I dette selskapet vil helt sikkert mange være med, og det skal de få lov til. Jeg ønsker et spredt eierskap bestående av så vel av norske som svenske aksjonærer, sier Lars Magnusson til Moss Avis.

Stort marked
Magnusson som brenner for et tettere samkvem mellom nordmenn, svensker og dansker, er i ferd med å avslutte undersøkelsene om det reelle grunnlaget for å starte flyginger mellom Moss Lufthavn Rygge og Landvetter i Göteborg, en flyplass som allerede er hovedbase for Magnussons City Airlineselskap. Magnussons kongstanke er å bruke Landvetter som et trafikalt nav for et interskandinavisk regionalt marked på fem millioner innbyggere.
Landvetter opererer i dag med 50 direkte ruter, og med Rygge bare 20 minutter unna, er Magnusson hellig overbevist om at det er grunnlag for fire daglig avganger mellom Göteborg og Rygge. Fra Gardermoen flyr Widerøe fem ganger daglig til Göteborg.

Trenger fakta
– Jeg tror vi skal kunne få til dette, men vi må være sikre, og vi trenger derfor mer dokumentasjon på at det faktisk er et tilstrekkelig passasjergrunnlag. I løpet av to måneder vil utredningen være klar. Da tar vi den endelige bestemmelsen om hvorvidt vi starter flyginger eller ikke, sier Magnusson.
Flyet som Magnusson har tenkt å sette inn skal leases fra hans eget City Airlineselskap. Den aktuelle flytypen er en brasiliansk Embraermaskin (bildet) med 50 seter. 1- 2 seter blir imidlertid fjernet for at folk skal kunne henge av seg vinterfrakkene.

Snabbflyg
Ruten som planlegges skal markedsføres som et hurtigfly. Det beste navnet Magnusson hittil har kommet opp med, er «Skandinaviska Snabbflyget».
– Dere nordmenn forstår vel hva snabb betyr eller hur, spør Lars Magnusson.
Snabbfly eller ikke, mange østfoldinger har problemer med å se hensikten med å fly til Landvetter. I bil tar det to og en halv time til Göteborg, og skal man ut i verden, vil de fleste legge turen via København.

Folk forstå ikke
– Dette er et kommunikasjonsproblem. Folk forstår ikke hva de skal på Landvetter å gjøre, men vi skal vise at dette er en effektiv måte å reise på. Våre fly skal ikke stå på bakken i mer enn 20-25 minutter, sier Lars Magnusson.
En ting er å dra videre med et City Airlinefly, verre er det dersom man skal videre med andre flyselskaper.
– Vi arbeider med å få en avtale med SAS slik at man kan kjøpe gjennomgående billetter på Rygge, og slippe å hente ut bagasjen og foreta ny innsjekking på Landvetter, sier Magnusson.

Ikke lavpris
Air Oslo skal ikke være noe lavprisselskap, snarere tvert imot.
– Ja, det blir nok heller et høyprisselskap. Man skal betale det det koster. Til gjengjeld skal vi levere et godt produkt, sier Magnusson.
Dersom ruten mellom Rygge og Göteborg skal bli lønnsom, må flyene vært litt mer en halvfulle.

annonse
Foto City Airline

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart