-->

25. september 2008

Torp investerer for over 70 millioner

Sandefjord Lufthavn Torp skal bedre regulariteten og punktligheten, det skal gjøres ved å bruke over 70 millioner på teknisk utstyr knyttet opp til inn- og utflyvninger, radar og oppgradering av rullebane. For deg som reisende vil det bedre regulariteten og punktligheten, flyene kan heretter også lande i dårlig vintervær.Flyplassen skal kunne ta imot fly fra både nord og sør under forhold med dårlig sikt. I tillegg skal snøen fjernes fra rullebanen raskere enn før. I løpet av vinteren vil Torp også få en ny taksebane.

Begge veier
Lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld forteller til sb.no at det kommer en ILS, et system som gjør at flyene kan lande ved hjelp av instrumenter, for rullebanen som går nordover.– Dette systemet har vi allerede på den sørlige rullebanen. Når vi får det begge veier, vil det bety at fly kan lande under dårligere sikt enn før. Dette vil bedre regulariteten, og det betyr at opptil fem fly i året, som ellers måtte ha landet ved andre flyplasser, kan lande her, sier han. Torp har en veldig god regularitet fra før.– Men det hjelper ikke for dem som sitter i et fly som må lande på Kjevik eller på Gardermoen i stedet for Torp. Med det nye systemet kan fly lande i begge retninger i tåke og ekstremt vær om vinteren, sier Fjeld.

Snørydding
I tillegg har lufthavnen bestilt mer utstyr til vintervedlikehold.– Vi har gått til innkjøp av en sweeper, en brøytebil, som vil få ned brøytetidene av rullebanen. Med den siste har vi fire sweepere, og det betyr at de kan fjerne snø fra rullebanen med én tur fram og tilbake på den tre kilometer lange rullebanen. Dette er et viktig regularitetsforbedrende tiltak, sier Fjeld. Også en ny bakkeradar er på plass.– Denne vil sørge for at tårnet til enhver tid vet hvor flyplassens kjøretøyer befinner seg, og det blir lettere å få ryddet rullebanen for de rundt 40 kjøretøyene. ILS-systemet, sweeperen og bakkeradaren vil få en samlet prislapp på over 50 millioner kroner.

Ny taksebane
Øst for rullebanen ligger det i dag en asfaltert vei i dårlig stand. Denne skal bli en fullverdig taksebane i løpet av vinteren. Kostnaden er over 20 millioner kroner. – Dette vil frigi mye tid på rullebanen i rushtiden, og gjør det lettere å etablere nye ruter, uten at det er konkrete planer om det, sier lufthavnsjefen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart