-->

25. november 2008

Finanskrisen reduserer reiseaktiviteten vår

Nordmenn planlegger færre og billigere reiser det neste året. Mens 40 prosent gjennomførte fire eller flere reiser i løpet av det siste året, er det kun 25 prosent som vil reise like mye det neste året. Men fortsatt er nordmenn skandinaviske mestre i reisevirksomhet.Det viser en undersøkelse gjennomført av reiseportalen GOTOGATE blant i overkant av 4.000 nordmenn.
Undersøkelsen ble foretatt blant publikum som reiser mer enn gjennomsnittet av befolkningen. Derfor vil omleggingen av deres reisevaner få stor betydning for både flyselskaper og ferjeselskaper, samt hoteller, sier administrerende direktør Jon Even Sørlie i GOTOGATE.

Antallet som vil gjennomføre tre til fire reiser er stabilt. En av tre vil gjennomføre så mange reiser. I gruppen som vil foreta en reise øker antallet fra 24 prosent i året som har gått, til 38 prosent i året som kommer. I undersøkelsen sier da også fire av ti at de vil redusere på antall reiser og en av tre uttaler at de vil bestille billigere reiser.
- Konkurransen vil bli tøff blant de som tilbyr både ferie- og forretningsreiser fremover. Vi antar at færre vil være lojale overfor flyselskaper og velge de alternativene som er rimeligst, uavhengig av hvilket aktør som tilbyr reisen, sier Sørlie.

En av fem sier at de ikke vil endre reisevanene sine på grunn av dårligere økonomi, mens to prosent sier at de vil slutte å reise.- Ut fra de bestillingene vi får, virker det som om ferien med familien holdes hellig. Mange har allerede bestilt neste års ferietur. Det nordmenn velger å kutte ned på er helgeturer til europeiske storbyer. Her ser vi allerede en nedgang. For dem som nå velger seg en slik ferie vil de finne svært gode tilbud, sier han.

Undersøkelsen, som også ble gjennomført i Sverige og Danmark viser at danskene er ganske like nordmenn når det gjelder å kutte på reisene, mens kun 14 prosent av svenskene vil redusere reiseaktiviteten det neste året.
Selv etter reduksjonen er nordmenn skandinaviske mestre i reiser. Mens hver fjerde nordmann vil reise mer enn fire reiser kommende år, er det kun hver syvende svenske og hver sjette danske som vil foreta like mange reiser.- Disse tallene vil nok føre til at enda flere reiseaktører vil se på Norge som et attraktivt marked for å selge reiser til utlandet det nærmeste året. Forhåpentligvis vil det føre til et godt tilbud av både destinasjoner og hoteller, sier Jon Even Sørlie.

annonse


Foto: tv2

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart