-->

25. november 2008

SAS øker på Svalbard

I forrige uke skrev vi at Norwegian trekker seg som aktør på Svalbard, og Longyearbyen lufthavn. Nå øker SAS trafikken på øygruppa, til glede for både fastboende og turister.
Etter at Norwegian bestemte seg for å legge ned rutene sine til Svalbard, har SAS kastet seg rundt, og funnet ut at de har kapasitet til å øke Svalbardtrafikken.
- Gjennom vinteren fortsetter vi med fem flyvninger i uken. Men fra februar og utover i sesongen øker vi antallet, og har mellom to og tre daglige flyvninger til Svalbard, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

SAS legger heller ikke skjul på at Norwegian-exiten har hatt innvirkninger på ruteprogrammet.
- Vi justerer oss etter tilbud og etterspørsel, og vi har vurdert det slik at markedet tåler at vi flyr med to eller tre fly i døgnet i høysesongen. Noen av flyvningene vil gå direkte fra Oslo, og andre via Tromsø. Uansett er dette en nyhet de bør glede seg over på Svalbard, sier Johansen.

Det gjør de også. I alle fall om en skal tro reaksjonen fra Karin Synnøve Mella, leder for næringsforeningen i Longyearbyen.
- Så bra! Nå ble jeg ordentlig glad, det er viktig at vi som bor her får muligheten til å komme oss til fastlandet. I fjor var det en del dager der vi rett og slett var fanget her oppe fordi alle flyene var fulle. Ingen kom seg til fastlandet uansett om det var snakk om sykdom, dødsfall i familien eller viktige møter. Slik kan det ikke være. Som alle andre kan vi ikke alltid planlegge alle turer til fastlandet i lang tid på forhånd, sier Mella videre.

- Det er selvfølgelig viktig med konkurranse. Men jeg ønsker SAS hjertelig velkommen, og håper dette blir veldig, veldig bra, sier hun avslutningsvis. (vg.no)

Foto: ukjent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart