-->

20. november 2008

Rygge kan gå konkurs

Moss Lufthavn Rygge trenger en tilførsel på flere hundre millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. -Vi trenger penger innen to måneder. Hvis ikke går vi konkurs, sier administrerende direktør Pål Tandberg i Rygge Sivlie Lufthavn til Dagens Næringsliv.
Det ble investert over 900 millioner kroner på flyplassen på Rygge før den ble åpnet for sivil trafikk i februar. Aksjonærene har investert 450 millioner kroner i flyplassen. Nå ønsker hovedeierne Orkla og Olav Thon endrede betingelser fra Samferdselsdepartementet før de tilfører flyplassen flere millioner.

Flyplassen har en kapasitet på to millioner passasjerer, men har i dag en konsesjon på 774.000 passasjerer.- Med dagens passasjertak har vi ikke en sjanse til å gå med overskudd. Det kunstige taket må løftes. Jeg får ikke noen flyselskaper til å etablere seg på Rygge fordi de ser at Norwegian alene kan fly inn passasjertaket, sier Tandberg til Dagens Næringsliv.- Vi er de eneste som har slike begrensinger fordi de er redd vi skal stjele passasjerer fra Gardermoen, sier Tandberg til Radio Moss.

Kjos: - Vi liker dette særdeles dårlig
Norwegiandirektør Bjørn Kjos synes det er beklagelig at flyplassen i Rygge står i fare for å gå konkurs.
Men han lover at Norwegian skal fortsette å fly til alle destinasjonene selskapet per i dag flyr til fra Rygge.
- Hvis så ille skulle skje at flyplassen i Rygge går konkurs, så må vi fly passasjerene ut fra Gardermoen, hvor vi jo har en stor operasjon på alle disse flyplassene, men det er jo forferdelig hvis det skjer, sier Kjos.
Han lover at folk som har bestilt seg billett fra Rygge, skal få fly fra Gardermoen i stedet dersom virksomheten på Rygge opphører.
- Alle stedene vi flyr til fra Rygge, flyr vi også til fra Gardermoen, så i praksis må vi ta med disse passasjerne på rutene våre fra Gardermoen, men jeg understreker at vi liker dette særdeles dårlig, sier Kjos.

Foto. Aftenposten

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart