-->

11. november 2008

Wizz air til Kiev

Mandag 5. januar åpner en ny rute fra Sandefjord Lufthavn Torp, denne gangen er det Wizz air som skal frakte nordmenn fra Vestfold til Kiev Borispol Lufthavn i Ukraina. Ruten er satt opp med to avganger i uken, mandag og fredag. Det blir avreise fra Torp kl. 21:20 med ankomst Kiev kl. 00:50 Fra Kiev letter flyet 19:05 og er i Sandefjord 20:50


Sandstrender i storbyen - det lyder nesten for godt til å være sant, men det er faktisk noe av det du kan oppleve når du reiser til Kiev, som dessuten også bugner av flott arkitektur.

Kiev er en arkitektonisk spennende by med mange gamle historiske bygninger. Den er en av Europas store byer, og kan by på kulturelle tilbud og grønne oaser i skjønn forening.
Ukrainas hovedstad Kiev ligger i den nordlige delen av landet. Byens landskap er noe for seg selv: Den vakre Dnieper-elva renner som en blå åre gjennom byen, og rundt omkring finner du flere små øyer med myke sandstrender. Byens arkitektur vitner tydelig om tsarenes påvirkning på byen.

Vladimirkatedralen er en imponerende bygning i bysantinsk stil, og verdensberømt for sine fresker og mosaikker som er utført av russiske og venetianske mestre. Kiev er en grønn by med flere parker og hele to botaniske haver hvor du kan nyte en pause. Plassen Maidan Nezalezhnosti ble kjent over hele verden under den oransje revolusjon i 2004, hvor tusenvis av ukrainere samlet seg i protest.

Du går ikke sulten i seng i Kiev. Utvalget av spisesteder er enormt. Prøv Ukrainske spesialiteter som f.eks. rødbetsuppen borsjtj eller de kjøttfylte deigputene ved navn pelmjeni. De lokale er glad i drikkevarer som øl, vin og vodka, og drikker dessuten også mye fruktjuice.

Det finnes mange moderne kjøpesentre, varehus og forretninger i Kiev. Hvis du vil kjøpe suvenirer med hjem skal du besøke noen av markedene i byen, hvor du kan finne utsøkt ukrainsk kunsthåndverk.
Været i Kiev følger årstidene som vi kjenner dem i Norge, bortsett fra at man noen ganger registrerer noen helt utrolige temperaturforskjeller i Kiev. Den høyeste målte temperaturen ligger på 39,4 grader mens den kaldeste er helt nede på -32,2. grader. Nordmenn trenger ikke visum til Ukraina.

Kiev internasjonale lufthavn er en av Øst-Europas største lufthavner og den største i Ukraina, i 2007 reiste rundt 5 millioner passasjerer over flyplassen. Borispol tar seg av omlag 60% av den kommersielle lufttrafikken i landet. Rundt 40 flyselskap bruker flyplassens terminal B, der den internasjonale flytrafikken går til og fra. Wizz air vil også benytte denne til og fra Torp. Lufthavnen ligger ca 3 mil øst for Kiev by. Dette blir Wizzairs sjette destinasjon i fra Torp. Fra før flyr de fire ruter til Polen, Budapest i Ungarn og nå også til Ukraina.

Foto: Wizz air

Du kan bestille Kievbillettene her

Her kan du laste ned gratis Kievguide


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart