-->

9. november 2008

Kjos fornøyd med Rygge

Etter ni måneders drift av Moss Lufthavn Rygge, slår Norwegiandirektør Bjørn Kjos fast at flyplassen er en suksess. Dette fortalte han under et foredrag i Fredrikstad Handelstandsforening tidligere denne uken.
Til neste år kommer det flere ruter fra Østfold lovet gründeren de mange tilhørerne som hadde møtt opp for å høre om flyselskapets vei til suksess og strategi videre.Mens andre flyselskap sliter i motvind og turbulens, kunne administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos (bildet), denne uken legge fram et solid kvartalsregnskap som viste 582 millioner i pluss for lavprisselskapet. Blant annet fikk den nye flyplassen på Rygge også sin del av æren for det gode resultatet.

Flysjefen kunne fortelle at selskapet opplever en innledende suksess på Rygge, og at interessen har vært økende helt siden det første flyet tok av i midten av februar i år. I takt med den økte etterspørselen har flyselskapet svart de reisende med å utvide rutetilbudet. Kjos fortalte videre at de kommer til å utvide tilbudet igjen til neste år med flere destinasjoner, men hvor de vil starte opp nye ruter, er ennå ikke avklart.

Nøkkelen til en slik suksess som Norwegian er blitt, er å våge, ta den sjansen som byr seg, og satse fullt. Det mener Kjos selskapet hans gjorde både da de startet opp med fire innenlandsruter i 2002, for nå å fly 150 ruter, og selskapet gjorde det på nytt da de etablerte seg på en helt ny flyplass, midt i Østfold.
Ingen visste hvordan det ville gå, spesielt var man usikker på trafikk på innenlandsrutene, men trafikktallene overrasker positivt, og for fjorten dager siden utvidet man tilbudet til også å omfatte Stavanger, Trondheim, Bodø og Tromsø. Da Rygge åpnet fløy selskapet kun til Bergen, med to daglige avganger.

Foto: Norwegian

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart