-->

4. desember 2008

Sterling flyr igjen

For bare et par uker siden trodde alle at det danske lavprisselskapet Sterling var død og begravet en gang for alle. Nå er det blitt kjent at flyselskapet Cimber air, også de danske, har kjøpt restene av konkursboet, og ønsker med dette å styrke sin posisjon på innenrikstrafikken i Danmark, og etterhvert satse nordisk og europeisk.


Sterling Airlines skal på vingene igjen! Konkursboet er overraskende kjøpt opp av det danske flyselskapet Cimber air, og det er meningen at "Nye Sterling" skal i luften med 6 - 8 fly av typen Boeing 737, og med et rutenett der mange av de "gamle" destinasjonene blir gjenopptatt.

Nordisk satsing
Sterling skal etter hvert inn på det nordiske markedet, og målgruppen som før blir forretnings- og fritidsreisende.
Cimber har gjort det klart at selskapet skal videreføres under det samme navnet og som et selvstendig selskap. Kjøpet oppfatter imidlertid ikke fly og personale, men Cimber regner med at mange tidligere Sterlingansatte vil kunne få jobb i det nye selskapet.

- Det første Sterling-flyet skal være i luften 12. januar, på dansk innenriks mellom København og Aalborg. I første omgang skal vi ikke satse på Norge, men det vil være et interessant marked når vi får etablert oss med en forretningsplan - i midten av januar, sier Cimber-sjef Jørgen Nilsen til Aftenposten.

Respekt for tid
Hvilke andre ruter Sterling skal gjenoppta er ikke klart ennå, men selskapet satser på å ha mellom seks og åtte fly. En del av konkursboet inneholder en rekke landingstillatelser (slots) på en rekke ruter, og det er ventet at de nye eierne vil benytte seg av flere av disse rutemulighetene.
- Sterling hadde en rekke gode og lønnsomme ruter. De skal vi overta. Det nye Sterling skal drives etter de samme kundeverdier som Cimber, hvor fornuftig pris, den gode stemning og respekt for kundens tid er hovedprinsippene, sier Cimber-sjef Jørgen Nielsen.

Norwegian "fredet"
Nilsen ser ikke for seg at det nye Sterling skal inn i kampen mot Norwegian, som har satset stort i Danmark. Da Sterling gikk konkurs og etterlot seg flere titalls ruter ledige, gikk Norwegian raskt inn for å tette en rekke av rutehullene. Nielsen sier at det nye Sterling foreløpig kun tar sikte på å konkurrere med Norwegian på ruten Aalborg-København.
De nye danske eierne, Cimber Air, har hovedkontor i Sønderborg på Jylland, og opererer i dag tre ruter til Norge fra den danske flyplassen Bilund: Oslo, Stavanger og Bergen. (Aftenposten)www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart