-->

23. januar 2009

Ryanair innfører håndbagasjebot

Hold på lommeboken: Nå står Ryanairs posepoliti klar ved gaten for å gi deg bot om du prøver å lure shoppingposene med på flyet!
Flyselskapet har nemlig sett seg lei på passasjerer som prøver å snike seg unna et av Ryanairs mange gebyrer: Ekstrabetalingen for innsjekket bagasje.




-Tidligere hadde damene gjerne med seg en ekstra håndveske eller en liten pose om bord på flyene. Slik er det ikke lenger. I det siste har vi sett damer som drar med seg shoppingposer og vesker større enn den innsjekkede bagasjen, og så kaller det håndbagasje. Det er ikke holdbart, og det vil vi nå slå hardt ned på, sier informasjonssjef Stephen McNamara i Ryanair til VG Nett.

Stoppes ved gaten
-Alle vet at reglene sier at du kun får lov å ha med deg ett kolli om bord. Hvis våre ansatte ved gaten ser at du prøver å ta med deg mer, må du betale boten på 30 euro, (ca kr. 270,-), og ekstrabagasjen blir sendt som innsjekket bagasje, sier McNamara, som legger til at de som nekter å betale eller legge igjen bagasjen, vil bli nektet å fly med Ryanair.

Norwegian øker bagasjeprisene
Norwegian hevder overfor VG Nett at de ikke har noen planer om å følge i Ryanairs fotspor. Men flyselskapet har økt bagasjegebyrene betydelig. I januar i fjor var prisen 27 kroner for hver koffert på innenlandsrutene og 25 på utenlandsrutene. Nå koster det inntil 120 kroner å ta med seg bagasjen - på hver eneste strekning du flyr med Norwegian. Selv kaller lavprisselskapet økningen «en tilpasning».

-Vi har tilpasset gebyrene for at de skal være høyere jo lengre du flyr. Det er også viktig for oss at de som velger å fly uten bagasje skal få de billigste billettene, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian til VG Nett, som hevder at Norwegian har bransjens beste bagasjeprodukt. Her finner du oversikten over Norwegians bagasjegebyrer (ekstern lenke)

Gratisbagasje er privilegium
Overfor VG Nett omtaler Ryanairtalsmannen konsekvent gratis håndbagasje som «et privilegium». -Dette er en regel alle flyselskap verden har, men bare vi har valgt å håndheve. Vi ønsker ikke å tjene penger på dette, vi ønsker å straffe de som lurer seg unna. Noe annet ville være urettferdig for de som velger å betale for seg, sier McNamara. - Har du avisen under armen eller en vannflaske i hånden, vil det selvfølgelig gå helt greit. Men alt annet er vi nødt til å slå ned på, sier McNamara. Han legger til at diabetikere eller andre som av ulike grunner må ha med seg ekstra mat om bord i flyet, også vil få lov til dette.- Men da må de opplyse om det ved bestilling av billetten. Kontaktinformasjon finnes på våre nettsider, sier Ryanairtalsmannen.

Kan takke seg selv
-Det er interessant at de skal begynne å bøtelegge sine egne passasjerer. Det har vært en inflasjon av gebyrer i bransjen den siste tiden, men vi mener bestemt at dette ikke er veien å gå. Skal du ut å reise, skulle det bare mangle at du får med deg kofferten din gratis, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge. - Vi tror at passasjerene setter pris på at når du bestiller en billett, er det den endelige prisen som står nederst på billetten. Slik vil det fortsatt være i SAS, sier Johansen.Han mener Ryanair kan takke seg selv for håndbagasjerotet. -Det er en naturlig konsekvens av for høye gebyrer, mener Johansen.

Foto: Boeing.com

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart