-->

5. januar 2009

SAS nest best i Europa 2008

Ferske tall i fra amerikanske Flightstats, visere at SAS Norge var nest best på punktlighet i Europa i 2008, innenfor en ramme på 15 minutter. Datterselskapet Widerøe og SAS Konsernet lander alle på "topp 10" på denne rankingen.


Det selskapet som leverte best i Europa i 2008 er det kanariske selskapet Binter Canarias som flyr regionalt mellom de Kanariske øyene, hele ni av ti av deres flyvninger var i rute i fjor.
SAS Norge hadde i fjor 86.1% punktlighet på sine flyvninger, det gir en god annenplass på denne ovesikten. I enkelte måneder i fjor var den norske delen av SAS konsernet helt på toppen av listen, da med Binter Canarias på andreplassen.
Tredje plassen går til LOT Polish Airlines, Widerøe tildeles sjetteplassen og SAS Konsern får tildelt plass nummer ni.
På 17. plassen har Norwegian landet med en punktlighet på 77,7%

I en kommentar sier informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, at det å gå på rute er et viktig konkurransefortrinn, spesielt for de som reise ofte. Det reduserer stress og irritasjon.
Johansen påpeker at vinneren er et lite regionalt selskap som opererre under helt andre forutsetninger enn det SAS Norge gjør.

Det greske selskapet Olympus Airlines kom dårligst ut på denne statistikken, kun 2 av ti fly var i rute. Deretter følger italienske Air One. De fire selskapene på bunnplass hos Flightstats er alle greske eller italienske. (Aftenposten)

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart