-->

19. februar 2009

Superbillig å fly ut i verden

For tiden kjører nettreisebyråene en rekke kampanjer. Billetter til Europa går på billigsalg, mens oversjøiske destinasjoner selges unna nærmest til spottpris. Og som Norwegian gjorde tidligere i vinter med sin «krisepakke», spiller flyselskapene gjerne på finanskrisen i markedsføringen.- Det er mer kampanjer enn før. Det skyldes at det ikke er like stor etterspørsel som tidligere, sier Anette M. Koefoed, informasjonssjef i Berg-Hansen Reisebureau.

Senker prisene
«Nå under begynnelsen av året ramler det inn kampanjer fra flyselskapene som kan ta deg til verdens alle hjørner», kan Reisefeber.no fortelle.
Stephan Ekbergh, grunnlegger av Travelstart.no, sier følgende:
- Det er sesongbetont. Flyselskapene slipper bra priser på begynnelsen av året. I år er det lavere etterspørsel så sesongen har enkelt og greit blitt lengre. Dessuten senker flyselskapene prisene rent generelt, fremholder han.

Se opp for kortvarige kampanjer.
Forrige uke hadde Lufthansa for eksempel en 48-timers kampanje med sensasjonelt gode priser på destinasjoner i Afrika, Asia og Amerika.
- Vi ser at det ofte er kortere leveretid på kampanjene. Men de kan også utvides, litt avhengig av hvordan de går, sier Anette M. Koefoed.

Noen eksempler:
På Travelstart.no tilbyr British Airways blant annet Dubai fra 2995 kroner, Los Angeles fra 3934 kroner og Hongkong fra 3961 kroner dersom du reiser i mars.

Gotogate reklamerer med fly til Boston fra 3055 kroner.

Air France / KLM gjennomfører en «world on sale»-kampanje. KLM tar deg frem og tilbake til Seattle for 4050 kroner og oppover. Til Cape Town kan du reise for under 5000 kroner med Air France.

Russiske Aeroflot er kjent for lave priser til Østen. Aktuelle fra-priser er som følger: Delhi 4150 kroner, Beijing 4220 kroner og Tokyo 5350 kroner.

Thai Airways tråkker også til med kampanjepriser østover. Billett til Bangkok koster fra 5945 kroner til våren. Selskapet lokker også med 75 prosent barnerabatt.

Flyalliansen Oneworld, hvor blant andre British Airways og Finnair er medlemmer, gir 10 prosent avslag på jorden rundt-reiser frem til 12. april.

Europa på salg
Du trenger ikke reise til andre verdensdeler for å ta del i det store vintersalget. Innenfor Europa florerer det med rimelige flyseter:
Reisefeber.no gir en god oversikt over aktuelle kampanjer, og frister blant annet med Madrid, Milano og Venezia for drøye 1400 kroner med Czech Airlines.

Lufthansa har også kampanje for tiden, med blant annet tur/retur-priser til Tyskland fra 995 kroner.

Air Berlin kaster seg inn i det norske markedet fra 24. april. Det betyr priser til Berlin fra rundt 250 kroner én vei. I tillegg har selskapet forbindelser til flere andre europeiske byer, for eksempel til Wien fra 950 kroner tur/retur.

Wizz Air selger billetter med utrolige priser fra Sandefjord Lufthavn Torp til Øst-Europa. Du kan reise tur/retur til Kiev for 300-400 kroner.

Norwegian feirer ett år på Rygge og lokker med 20.000 billetter til 249 kroner én vei. (aftenposten.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart