-->

25. februar 2009

Torp: nye tilbud til flere reisende

Mens finanskrisen rammer andre flyplasser, øker trafikken på Torp. Nå får de reisende også nye og flere tilbud av mat og drikke.
Flytrafikken generelt viser en tilbakegang på mellom 10 og 15 prosent, siden finanskrisen satte inn for alvor i november, men ikke på Torp. Sandefjord Lufthavn Torp har like stor økning, som de andre har tilbakegang. Og sist søndag satte de ny dagsrekord, med 6.552 passasjerer.


Lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld er svært fornøyd med tallene og regner med økning også for 2009 totalt.– Men vi skal være ydmyke. Finanskrisen vil nok også merkes på Torp, sier Fjeld.

Tre hovedgrunner
Han tror det er tre hovedgrunner til at Torp øker, der andre opplever tilbakegang:
* Sterke selskaper med god økonomi, og som satser offensivt i motgangstider.
* Lavpriskonsept som treffer reisende som reduserer sine reisebudsjetter.
* Nye ruter har kommet, og flere er varslet.

Når Fjeld likevel ikke ser bort fra at finanskrisen etter hvert vil merkes, skyldes det endrede reisemønstre. Det kan gi seg utslag i større utskifting av ruter. Med andre ord; at ulønnsomme ruter raskere legges ned, og nye kommer til.
– Vi har fire ruter på Polen. De går bra, men færre polske arbeidere i Norge kan gi utslag.

Større tilbud
Onsdag kunne lufthavnsjefen også vise fram nye og utvidede publikumsfaciliteter, med fire nye restaurant- og bartilbud. I tillegg til 400 sitteplasser er arealet for ombordstigning utvidet, slik at det blir mindre trangt i området mellom taxfree og boardingskrankene. Det gir også raskere ombordstigning. Totalt er arealet utvidet med 500 kvadratmeter.
– Dette er en viktig dag for lufthavna, sier Fjeld.

Alt på anbud
Det er selskapet Umoe Catering AS som har fått kontrakten på servering, etter en anbudskonkurranse. Kontrakten går ut på at selskapet leier arealene, samt betaler en viss prosentandel av omsetningen til lufthavna. Ifølge Fjeld skyldes ikke dette at de ikke var fornøyd med de tidligere driverne.
– Alle våre entrepriser og kontrakter legges ut på anbud. De som drev tidligere fikk tilbud, men ønsket ikke å gi anbud. Han mener det nye cateringtilbudet viser både profesjonalitet, kreativitet og kvalitet.

Flere lufthavner
Umeo Catering AS driver allerede syv serveringssteder på Bergen lufthavn Flesland, seks serveringssteder på Stavanger lufthavn Sola og tre steder på Gardermoen. Til sommeren overtar de all kiosk- og matservering på Haugesund lufthavn Karmøy. På Torp omfatter det nye tilbudet varemerkene Peppes Pizza, La Baguette og Café Opus, samt barene Mingle og Lime. I september åpner selskapet en ny pub ved inngangen til terminalen. Men vi skal være ydmyke. Finanskrisen vil nok også merkes på Torp. (Sandefjords Blad)

Illustrasjon: Umoe Catering AS

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart