-->

11. mars 2009

Aldersgrense 16 år hos Ryanair

Fra og med 1. oktober er barn under 16 år, som reiser alene ikke lenger velkommen ombord hos det irske lavprisselskapet. Fra da av vil det ikke lenger være mulig for barn under denne aldresgrensen å reise alene med Ryanair. Dersom du er under 16 år, må du reise med voksent følge, eller så må du reise med et annet selskap.


- Hvorfor innfører dere en aldersgrense på 16 år?

- Fordi vi ikke ønsker at barn under 16 år skal reise med alene med oss. Det er en viss risiko ved å la barn reise alene, og vi føler det er best å unngå denne risikoen, sier kommunikasjonssjef i Ryanair, Stephen McNamara til Aftenposten.no.

Vekk med skrankene
Aldersgrensen er ikke den eneste endringen som trer i kraft 1. oktober. Alle innsjekkingsskrankene skal vekk. Selskapet ønsker å styre reisende mot innsjekk på nettet.

- Innsjekkingsskrankene er veldig dyre og vi vil ikke bruke dem. Om vi kan redusere kostnadene ved å fjerne dem, kan vi også sørge for at flybillettene blir billigere, sier McNamara.

Bagasje koster ekstra
Innsjekk via Internett vil være tilgjengelig fra 15 dager før avreise til og med fire timer før avgang. Reisende uten bagasje kan printe ut boardingkortet hjemme og gå rett til sikkerhetskontrollen. Reisende med bagasje kan levere den på bagasje drop. Ryanair er kjent for sine gebyrer, og bagasjen er intet unntak.

Dersom du klarer deg med kun håndbagasje, kan du spasere rett til sikkerhetskontrollen.
Har du derimot med deg bagasje, må du ut med 5 euro ekstra for å levere på bagasjedrop, og hele 10 euro dersom du benytter innsjekkingsskranke. I sommermånedene, mens skrankene gradvis fjernes, er gebyret for å levere bagasjen her 20 euro.

Ryanair med nytt gebyr
- Vi vil at folk skal unngå innsjekkingsskrankene. Så de som absolutt vil sjekke inn på skrankene vil bli belastet med 20 euro. Alternativet er at de benytter seg av bagasjedrop. Vi vil fase ut skrankene og bruken av dem, sier McNamara.
Innen 1. oktober skal alle Ryanair-skrankene være borte fra flyplassene.

Foto: Boeing.com

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart