-->

5. mars 2009

Posisjonerer seg for oppgangstider

City Airline-eier Lars Magnusson tror ikke finanskrisen vil stoppe den planlagte etableringen på Moss Lufthavn Rygge.
– Det knaller og år, men finanskrisen gjør selvsagt sitt til at ting tar litt lengre tid. Men vi må planlegge for at det kommer bedre tider etter dette, sier Lars Magnusson.


Optimist
Via sitt eget flyselskap City Airline har Magnusson lenge jobbet for å opprette en flyrute mellom Rygge og Göteborg. Målet har hele tiden vært å kunne starte flyginger allerede til høsten.
– Det tror vi fortsatt på, sier Magnusson til Moss Avis.

Klart behov
Magnusson og hans kompanjonger har nå fått analysert markedsbehovet for en flyrute mellom Rygge og Göteborg. I den foreliggende rapporten konkluderes det med at markedet så definitivt er til stede. Planen er å sette inn 50 -seters maskiner på strekningen, og skal trafikken gå med overskudd, må 30 av de 50 plassene vært fylt opp på hver avgang. Rapporten som nå forligger sier at hver flyene i snitt vil ha 34,5 passasjerer.
– Dette er vi strålende fornøyd med. Nå vil vi gå videre med detaljprosjekteringen, sier Lars Magnusson.

Nettverk
Den sentrale tanken bak Magnussons konsept er å bygge opp nettverksflyginger med Landvetter flylass i Göteborg som nav. Hvor mange destinasjoner som vil bli knyttet til dette nettverket, har ikke Magnusson ennå tatt stilling til.Det som er sikkert er at Magnusson er sugen ikke bare på å fly Rygge – Göteborg. Han vil også ha en rute til Stavanger, og utelukker heller ikke Bergen og Trondheim. Magnusson er allerede i dialog med både Rygge og Stavanger om dette.

Ikke lavpris
– Men finanskrisen gir oss en utfordring. Vi merker selvsagt at ting tar lengre tid, og vi ser også hvordan bedriftene forsøker å spare penger. Det er selvfølgelig en utfordring for oss som ikke vil operere med lavprisbilletter på våre flyruter. Vi håper at bedriftene skal se at det likevel vil lønne seg å bruke fly. Effektiv flytid fra Rygge til Göteborg er ikke mer enn 20 minutter, sier Magnusson.

Nytt selskap
Det vil bli etablert et nytt flyselskap i forbindelse med flygingene Rygge- Göteborg. Magnusson vil selv eie 20 prosent i selskapet. – Vi har kontakt med et stort svensk selskap som er villig til å gå inn med 80 prosent av aksjekapitalen. I en oppstartsfase trenger vi 10 millioner kroner, sier Magnusson som i stor grad vil hente inn tjenester fra sitt eget flyselskap City Airline. Det selskapet disponerer i dag tre 50-seters maskiner og to 37-seters fly.

Foto: City Airline

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart