-->

6. mars 2009

Egypt Air tar av for Kairo

Det er klart for en ny interkontinental rute fra Oslo Lufthavn fra høsten av:
25. september letter Egypt Air for første gang fra Gardermoen på sin direkterute mellom Oslo og Kairo.


- Dette har vi ventet på lenge, sier selskapets norske salgsagent Roger Fjeldheim til Aftenposten.no. Han er også sjef for reisearangøren Egypt Reiser.

Testperiode
Ruten skal i første omgang gå en gang i uken, hver fredag, og er satt opp med avganger helt frem til i april neste år. Men hvis reponsen blir god åpner selskapet for å øke frekvensen.
- Det er etter hvert blitt et klart krav fra norske passasjerer om å kunne reise direkte til sine feriemål, tiden med flybytte på flyplasser ute i Europa synes definitivt å være forbi. Derfor håper vi å treffe et marked når vi nå lanserer direktefly til Kairo. De endelige billettprisene er ikke bestemt, men på billigste måte skal det kunne være mulig å reise tur/retur Kairo for under 4.000 kroner, sier Fjeldheim.
Egypt Air har sitt største rutenett i Midt-Østen, men har dessuten ruter videre til den arabiske halvøy, Afrika og Asia.

Samarbeider med SAS
Egypt Air er medlem av Star Alliance og er dermed en samarbeidspartner for vårt hjemlige SAS. Fordi selskapet inngår i alliansen vil reisende derfor også opptjene bonuspoeng på turene mellom Egypt og Norge. Det serveres gratis mat, og flytiden blir ca. 5 timer.
- Ruten blir nonstop fra Kairo til Oslo. På utreisen skal maskinen nedom København for å fylle drivstoff og ta med passasjerer, men reisende fra Oslo skal altså ikke bytte fly, sier Fjeldheim som sier at Egypt etter hvert er blitt en helårsdestinasjon for nordmenn.
- Vi merker en økende etterspørsel etter Egypt-turer, sier Fjeldheim.
Air Egypt vil ha to klasser på sine flyvninger mellom Oslo og Kairo.

Last ned gratis guide til Kairo

Foto: wikimedia.org

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart