-->

14. april 2009

Boardingkort rett til mobilen

SAS fortsetter å forenkle flyreisen for å spare tid for passasjerene. Fra og med i morgen kan man i en testperiode få boardingkortet direkte til mobiltelefonen. Innen kort tid kan boardingkort på papir bli en saga blott.
Den enkleste måten å reise på er at man har både billett og boardingkort lagret i kredittkort eller EuroBonuskort. Men til noen byer er det fortsatt et myndighetskrav at man kan vise frem et boardingkort når man skal reise. I dag får man dette kortet enten på innsjekkskranken eller i en automat. Fra 15. april kan dette for den del flystrekninger i stedet lastes ned til mobiltelefonen.

Testen, som varer til 1. juni, omfatter flygninger fra Oslo og Stavanger til London Heathrow. Også passasjerer fra Stockholm, Gøteborg, København og Helsingfors på vei til London kan benytte mobiltelefon i stedet for papir.

Alle passasjerer som har oppgitt sitt mobilnummer får en tekstmelding fra SAS i god tid før flygningen. De som sjekker inn med en SMS får en bekreftelse tilbake, med en web-lenke hvor man kan laste ned sitt elektroniske boardingkort. Boardingkortet inneholder alle opplysninger om flygningen, samt en 2D-barkode som kan leses av på flyplassen. Denne koden kan også brukes i innsjekkingsautomater for dem som skal levere bagasje.

- I dag har hver tredje SAS-passasjer allerede sjekket inn når de kommer til flyplassen, enten via internett eller SMS. Vårt mål for 2011 er at åtte av ti passasjerer skal ha sjekket inn når de kommer til flyplassen. Det gjør det enkelt for passasjerene å spare tid, sier Lars Sandahl Sørensen, kommersiell sjef i SAS.

Hvis testen går bra er ambisjonen å tilby denne teknologien til alle destinasjoner hvor man i dag trenger boardingkort. Testen utføres i samarbeid med det engelske selskapet Mobiqa.

Foto: SAS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage