-->

23. april 2009

Flytogets nye serviceløft

Sjefen for Flytoget, Linda Bernander Silseth, skal i løpet av året gjennomføre det hun mener er tidenes serviceløft for Flytoget.

–Vi driver det som allerede er en norsk suksesshistorie. Nå skal vi bli enda bedre, sier Silseth.
En rekke tiltak hun nå presenterer, mener hun skal gjøre passasjerenes opplevelse av den viktige transportetappen til og fra Oslo Lufthavn både enklere, kjappere og mer behagelig.Her er tiltakene Flytog-sjefen nå ruller ut:

*Flytogvertene skal bli turistguider for Oslo, nå skal de kunne briefe besøkende om hovedstadens tilbud.
*Kø for å komme seg gjennom sperringene på Gardermoen fjernes – i løpet av høsten økes antallet passasjerporter ved ankomst Oslo Lufthavn kraftig.
*Slutt på ståplasser og trengsel på populære avganger, antallet seter økes med inntil 160 på hver avgang.
*Flytoget forlenger traseen til Drammen fra 2. september.
*Nye billettautomater på Oslo Lufthavn skal redusere billettkøene fra lufthavnen.

–Dette er tiltak som er svar på kundenes ønsker og behov, det vet vi gjennom flere kundeundersøkelser, sier Silseth.
Et av tiltakene er at togvertene skal bli mer utadvendte, det skal bli slutt på at de trasker tause gjennom toget tilsynelatende uten «vanlige togoppgaver» som å sjekke billetter eller gi informasjon.
–Vi synes det er rimelig at vertene også kan brukes i nye serviceoppdrag, derfor skal de før sommeren kunne hjelpe reisende med alle viktige turistspørsmål om Oslo – alt fra hotellmuligheter til aktuelle festivaler for eksempel, forteller Silseth. Denne ordningen settes i verk i nært samarbeid med turistmyndighetene i hovedstaden. Hun sier at det kan være at Flytoget «tar en Disney» og utstyrer de ansatte med merker som gjør reisende oppmerksom på den utvidede servicen. Publikum vil også bli informert om guidetilbudet på TV-monitorene om bord.

En annen forbedring som er presserende, er at kapasiteten ved avstigning Gardermoen vil bli kraftig utvidet, i løpet av året vil det bli brukt 6,5 millioner euro på å bytte ut alle utgangsportene og øke antallet fra 34 til 47. Det vil dekke hele den utvidede toglengden.
–Her oppstår det ofte køer som skaper stress og irritasjon blant reisende. Når utvidelsen er ferdig, skal folk ikke lenger måtte vente på å få slippe ut, sier kommersiell direktør Sverre Høven.

Litt fremtidsmusikk er det å bygge en ny etasje med gangbroer slik at publikum ankommer lufthavnen gjennom to etasjer.
–Dette er ideer vi sysler med, men som må ses i sammenheng med utvidelsen med en ny terminal på Oslo Lufthavn, understreker Høven.
Fra 2. september utvider Flytoget ruteprogrammet med avgang fra Drammen hvert 20. minutt, og foretar med det en kraftig utvidelse av kapasiteten.
For at publikum skal slippe å ha følelsen av å reise som sild i tønne og måtte stå på avganger med mange reisende, har Flytoget fått to nye vognsett på alle avganger.
–Vi kan nok ikke garantere alle en sitteplass, men med mellom 80 og 160 nye stoler skal det i alle fall bli færre som ikke får seg et sete, sier Sverre Høven. (aftenposten.no)

Foto: VG

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart