-->

25. april 2009

Oslo - Philadelphia kan bli helårsrute

US Airways er så godt fornøyd med den mottakelsen de har fått på den nye ruta mellom Oslo og Philadelphia, at de vil vurdere å gjøre ruta om til en helårsrute, hvis den blir en suksess også i forretningsmarkedet. 22. mai letter den første US Airwaysmaskinen fra Gardermoen.



US Airways er svært fornøyd med bestillingene til ruta mellom Philadelphia og Oslo, som åpner 21 mai, (første fly fra Oslo 22. mai).
– Bedre enn da vi startet på Stockholm i fjor sommer, sier flyselskapets salgsdirektør, Kevin Jackson.

Innovasjon Norge gleder seg
Det amerikanske turistmarkedet er viktig for norsk reiseliv.
– Norge er avhengig av flere direkte flyruter dersom antall turister skal øke. Satsingen som US Airways nå gjør på Norge, er avgjørende dersom Norge skal ta markedsandeler i USA. Vi er derfor veldig fornøyd med at det går så bra, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Sesongrute
Foreløpig skal direkteruta flys i sommer- og høstsesongen. Men hvis den blir populær I forretningsmarkedet, ønsker US Airways å utvide tilbudet.
– Vi har et ønske om å fly året rundt. Det blir spennende å se hvordan business-markedet tar imot tilbudet, sier Kevin Jackson.

US Airways er det femte største flyselskapet i USA. I likhet med Continental, som de siste årene har vært alene om å fly direkte mellom Oslo og USA, er selskapet medlem av Star Alliance. Det er for øvrig også SAS.

Perfekt start-sted
– Vi må ekspandere, og ser at markedet for direkteruter er bra i Europa. Vi trenger robuste flyruter til USA, og Norge er et perfekt sted for oss å sette i gang, sier salgsdirektør Kevin Jackson ifølge Innovasjon Norge.

US Airways er det femte største flyselskapet på innenriksflyvninger i USA med mer enn 36 000 ansatte verden over og service til mer enn 230 destinasjoner over hele verden. I tillegg til ca. 3700 US Airways-, US Airways Shuttle- og US Airways Express-flyvninger hver dag, tilbyr US Airways også som medlem av Star Alliance-nettverket 17 000 daglige flyvninger til nesten 900 destinasjoner i 160 land over hele verden. Dette er US Airways omfattende rutekart

Foto: US Airways

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart