-->

25. april 2009

Oslo - Philadelphia kan bli helårsrute

US Airways er så godt fornøyd med den mottakelsen de har fått på den nye ruta mellom Oslo og Philadelphia, at de vil vurdere å gjøre ruta om til en helårsrute, hvis den blir en suksess også i forretningsmarkedet. 22. mai letter den første US Airwaysmaskinen fra Gardermoen.US Airways er svært fornøyd med bestillingene til ruta mellom Philadelphia og Oslo, som åpner 21 mai, (første fly fra Oslo 22. mai).
– Bedre enn da vi startet på Stockholm i fjor sommer, sier flyselskapets salgsdirektør, Kevin Jackson.

Innovasjon Norge gleder seg
Det amerikanske turistmarkedet er viktig for norsk reiseliv.
– Norge er avhengig av flere direkte flyruter dersom antall turister skal øke. Satsingen som US Airways nå gjør på Norge, er avgjørende dersom Norge skal ta markedsandeler i USA. Vi er derfor veldig fornøyd med at det går så bra, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Sesongrute
Foreløpig skal direkteruta flys i sommer- og høstsesongen. Men hvis den blir populær I forretningsmarkedet, ønsker US Airways å utvide tilbudet.
– Vi har et ønske om å fly året rundt. Det blir spennende å se hvordan business-markedet tar imot tilbudet, sier Kevin Jackson.

US Airways er det femte største flyselskapet i USA. I likhet med Continental, som de siste årene har vært alene om å fly direkte mellom Oslo og USA, er selskapet medlem av Star Alliance. Det er for øvrig også SAS.

Perfekt start-sted
– Vi må ekspandere, og ser at markedet for direkteruter er bra i Europa. Vi trenger robuste flyruter til USA, og Norge er et perfekt sted for oss å sette i gang, sier salgsdirektør Kevin Jackson ifølge Innovasjon Norge.

US Airways er det femte største flyselskapet på innenriksflyvninger i USA med mer enn 36 000 ansatte verden over og service til mer enn 230 destinasjoner over hele verden. I tillegg til ca. 3700 US Airways-, US Airways Shuttle- og US Airways Express-flyvninger hver dag, tilbyr US Airways også som medlem av Star Alliance-nettverket 17 000 daglige flyvninger til nesten 900 destinasjoner i 160 land over hele verden. Dette er US Airways omfattende rutekart

Foto: US Airways

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart