-->

22. mai 2009

Norwegian sliter med å få Oslokunder til Rygge

Flyselskapet Norwegian er kommet for å bli på Rygge, men Norwegiansjef Bjørn Kjos tror ikke flyplassen er skikkelig innkjørt før om to år.

- Det tar lang tid å endre folks reisevaner. Vår erfaring er at det tar to-tre år, sier Bjørn Kjos som onsdag besøkte Moss Lufthavn Rygge.


Flyselskapets største hodepine for å gjøre Østfold-flyplassen attraktiv, er at folk i Oslo heller setter seg på flytoget, og 20 minutter seinere kan innta Gardermoen. Med dagens buss- og togforbindelser Oslo - Rygge, er reisetiden mer enn tre ganger så lang. Det er uspiselig for travle forretningsfolk.

Ikke bra nok
- Vi har ikke klart å trekke nok forretningsreisende til Rygge, medgir Bjørn Kjos og gir klart uttrykk for at han er langt fra fornøyd fyllingsgraden på innenriksrutene. At Rygge ligger gunstig an for alt av sydgående ruter, er mager trøst.

- Vi må også få opp frekvensen på innenlandsrutene om vi skal trekke flere passasjerer, sier Kjos og peker spesielt på Stavangeravgangen som lite tilfredsstillende.

Til våren
Økt frekvens kan først bli aktuelt når Boeing-fabrikken leverer flyene som Norwegian har bestilt. Etter planen skulle Norwegian allerede i vår ha satt inn et 3. basefly på Rygge, men forsinkete leveranser fra Boeing gjør det usikkert når det nye baseflyet kan bli klart. Norwegian prioriterer nye Boeingfly i Sverige før Rygge. Det kan bety at Rygge ikke får et nytt fly før til våren.

- Vi kommer til å åpne en god del flere nye ruter når det 3. flyet kommer, og det beste starttidspunktet for nye ruter, er på våren, sier Kjos.

Innenriks
Nye avganger til Stavanger har høy prioritet fra Norwegian. I tillegg vil man øke frekvensene på avgangene i rushtiden til de andre store norske byene.
- Spørsmålet er hva vi gjør med flyene midt på dagen. Her er det en kabal å legge. Det er for langt å fly ned til Kanariøyene. Til og med Alicante er for langt for en dagstur, sier Kjos.

Overfor Moss Avis utelukker Kjos ruter til så vel Stockholm som København. (f-b.no)

Fotomontasje: tv2.no

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart