-->

13. mai 2009

Ryanair: gebyr for å bli med flyet

Fra onsdag i neste uke krever flyselskapet Ryanair at alle passasjerer sjekker inn selv på nettet. Og at alle betaler innsjekkingsgebyr for jobben de selv gjør.

Onsdag neste uke innføres det obligatoriske gebyret på 5 euro (44 kroner) per flytur.

- Er det noen måte å slippe unna innsjekkingsgebyret på?
- Nei, svarer Ryanairs Norden-representant Ashley Casey.
- Hvorfor kaller dere det da et gebyr, og ikke en del av den ordinære prisen?
- Vi mener at denne måten å gjøre det på er den mest tydelige overfor passasjerene. Vi er det første flyselskapet i verden som fjerner innsjekkingsskrankene, sier Casey.

Innen 1. oktober skal Ryanair ha fjernet sine innsjekkingsskranker fra alle de 146 flyplassene de opererer. Første fase er å kreve at samtlige passasjerer sjekker inn selv på nettet. Denne endringen trer i kraft 20. mai, forteller selskapet.

Det tidligere gebyret på 10 euro for å sjekke inn i skranken, faller dermed bort. Til gjengjeld innfører Ryanair et obligatorisk gebyr på 5 euro for i det hele tatt å la deg sjekke inn.

Bare supertilbud som markedsføres til en totalpris på 5 euro eller mindre, går klar av gebyret.
Ryanair har nylig gjennomført en lett selvironisk spørreundersøkelse blant sine kunder om hvilke nye gebyrer de kunne tenke seg, Ryanair-passasjerer vil ha fedmeavgift.

Men ekstragebyr for å bli med flyet var det ikke mange som hadde fantasi til å foreslå.

- Gebyret kan lett forstås som en straff for dem som ønsker å være med flyet. Ville dere foretrekke at kundene bare kjøpte billetten og aldri sjekket inn?

- Det er ingen straff, men et gebyr for vårt splitter nye tilbud om å sjekke inn komfortabelt på nett hjemmefra. Nå er det slutt på å møte opp på flyplassen 2-3 timer i forveien, sier Ashley Casey.

Glemmer du å printe ut ditt eget boardingkort før du kommer til flyplassen, øker «boten» til 40 euro (353 kroner), ifølge Ryanair.

- Dette vil senke Ryanairs kostnader, og denne besparelsen vil vi sende videre til alle passasjerer i form av enda billigere billetter neste vinter, sier Ryanairtalsmann Stephen McNamara.

Å printe ut boardingkortet vil bare være mulig fra 15 dager til 4 timer før avgang. Booker du tidligere enn dette for å få de aller laveste prisene, må du huske å gå inn på nettsiden på nytt når det er mindre enn 15 dager igjen til avreise. Og booker du i aller siste liten, er det ingen vei utenom straffen på 353 kroner. (vg.no)

Foto: skjermdump Ryanair

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart